Κάννες: Τα διαμάντια της Ριάνα, η τρέλα του... ISIS και το ξεσάλωμα στα πάρτι

Κάννες: Τα διαμάντια της Ριάνα, η τρέλα του... ISIS και το ξεσάλωμα στα πάρτι

Ντε Νίρο, Πατσίνο και Σκορσέζε υποκλίθηκαν στη Netfilx - Η γυμνή Μαριάνα Σπίβακ και το «Lovelles» του Ρώσου Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ

Κάννες: Τα διαμάντια της Ριάνα, η τρέλα του... ISIS και το ξεσάλωμα στα πάρτι
Όλα, μα όλα μέσα. Αυτό θα πει Γαλλική διπλωματία. Η «γέφυρα» που ενώνει και συγκεντρώνει τα διαμάντια της Ριάνα, την τιμητική βραδιά της Χολιγουντιανής πλουτοκρατίας, το θρίαμβο της Netflix, τον κίνδυνο του ISIS, το ξεσάλωμα στα πάρτι και την βαριά κουλτούρα!

Η Ριάνα λοιπόν, ολίγον μεγαλομπεμπέκα στο στυλ, αφού πρώτα σουλατσάρισε στο κόκκινο χαλί, έτσι ως «γλάστρα», εντεταλμένη από την Chopard, στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Port Canto, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην Κρουαζέτ. Πώς λέμε «εκεί που σκάει το κύμα;». Κάπως έτσι.

Περικυκλωμένο το Port Canto από ζωντανές «ντουλάπες». Προφανώς για να μην περάσει ούτε κουνούπι. Το εσωτερικό του Port Canto εντελώς διαστημικό. Στην είσοδο η «βασίλισσα» της βραδιάς, η Κάθι Γκέτα υποδέχεται τους διάσημους καλεσμένους της.

Κλείσιμο
Οι διάσημοι καλεσμένοι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες: Απ' εδώ οι κινηματογραφικοί αστέρες. Όπως, ας πούμε, η Τζούλιαν  Μουρ, η  Ιζαμπέλ Ιπέρ, η  Ζιλιέτ Μπινός, η Τίλντα Σουίντον. Η οποία Τίλντα  κυκλοφορούσε κι αυτή με κατάλευκη  τουαλέτα, και κατάλευκο φιόγκο στα μαλλιά σε στυλ τριαντάφυλλου. Ή κάτι τέτοιο. Η δεύτερη κατηγορία από μοντέλες και κορίτσια της γνωστής φίρμας. Ως εκ τούτου όλες μαζί να απολαύσουμε τη ζωή.

Κάπου εκεί και η Εύα Χερτζίγκοβα, η Ρόζι Ντε Πάλμα, η Παζ Βέγκα, η Αράγια Χαργκέιτ, η Κένταλ Τζένερ και πάει λέγοντας. Στο βάθος της σκηνής χοροπηδάει ο Μπρουνό Μαρς άδοντας «Treasure, that’ s  What I Like». Που σημαίνει «θησαυρός, αυτό  γουστάρω». Μαζί σου Μπρουνό. Αλλά που να τον βρω τον θησαυρό!

Η Ριάνα «φορτωμένη» σαν κοσμηματοπωλείο της Place Vendome. Με κατάλευκα σκουλαρίκια 18 καρατίων, με άφθονα δαχτυλίδια διακοσμημένα με σμαράγδια και διαμάντια. Ασε, πού να σας τα λέω. Κάπου στο βάθος ένας d.j χοροπηδάει...

«Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο ερχόμενο πάρτι που θα γίνει στο Hotel Du Cap» έλεγε κοσμικός συνάδελφος από το Παρίσι. Και εξηγεί ότι στο πάρτι του AmFAR έχει προσκληθεί η αφρόκρεμα του κινηματογράφου και της πασαρέλας. Αλλά λόγω ISIS η περιφρούρηση θα είναι τόσο αυστηρή που ουδείς παπαράτσι δεν θα μπορέσει να μπει!

Το Hotel Du Cap είναι ίσως ένα από τα πιο ακριβά θέρετρα της Ευρώπης. Να μην πω του κόσμου. Απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το Φεστιβάλ και σε κάθε «καμπάνα» φιλοξενείται κάποιος μαικήνας ή κάποιος σταρ. Οι τιμές είναι αστρονομικές, περίπου είκοσι χιλιάδες η  βραδιά. Εκεί «σταθμεύουν» οι Stars του Χόλιγουντ. Που φυσικά  δεν πληρώνουν από την τσέπη τους.  Για  την «φιλοξενία» έχουν φροντίσει οι εταιρείες του Χόλιγουντ. Εκεί η  Αντζελίνα Ζολί, ο Γουίλ Σμιθ, η Σάρον Στόουν, η Μόνικα Μπελούτσι!



 Η Νότια Γαλλία της Λεπέν

Ως γνωστόν η Νότια Γαλλία είναι το ορμητήριο της  Λε Πεν. Η Νότια Γαλλία είναι από συντηρητική μέχρι άκρως συντηρητική. «Οι περισσότεροι είναι  φασίστες» μου έλεγε συνάδελφος από την Ισπανία. «Μην είσαι υπερβολικός» του λέει. «Φασίστες» εκείνος επιμένει!

Η στιχομυθία την ώρα που μαζί με εκατοντάδες άλλους λιαζόμασταν στην ουρά για να  δούμε μια ταινία. Ο ήλιος έπεφτε σχεδόν κατακόρυφα πάνω στα ακάλυπτα κεφάλια μας. Συμβαίνει καθημερινά. Μερικοί ισχυρίζονται ότι οι κουμανταδόροι του φεστιβάλ το κάνουν επίτηδες, έτσι για την φασαρία, τον θόρυβο και την αγωνία!

Αυτή τη χρονιά τα μέτρα είναι τρομερά. Σε διπλοτσεκάρουν. Και φυσικά σε περνάνε από ειδικά ανιχνευτικά μηχανήματα, όπως αυτά στα αεροδρόμια. Σχεδόν σε γδύνουν.

Όμως τα αυστηρά μέτρα τηρούνται περιμετρικώς από το Red Carpet και τις μεγάλες αίθουσες του φεστιβάλ. Μόνο εκεί. Σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους-καθέτως και παραλλήλως-ούτε σκιά από μπάτσους και  ασφαλίτες. Τίποτα!

Αν αυτό συνέβαινε εν Αθήναις το σύμπαν θα είχε γκρεμιστεί, τα τηλεοπτικά δελτία θα «σταύρωναν» σε καθημερινή βάση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και πλήθος κόσμου θα εκτόξευε γιαούρτια. Εδώ άκρα του τάφου σιωπή. Φανταστείτε τώρα, κάποιος αυτοκτονικός τύπος του ISIS, πολίτης  της Γαλλίας, να ορμήσει με κάποια λιμουζίνα και να πάρει στον τάφο του εκατοντάδες τουρίστες που σουλατσάρουν στην Rue D’ Antibes. Μόλις δύο παράλληλους δρόμους «άνωθεν» της Κρουαζέτ!

Πράγμα που σημαίνει ότι η περιφρούρηση και τα αυστηρά μέτρα, οι έλεγχοι και οι ανιχνευτές, έχουν ως αποκλειστική φροντίδα την σωματική ακεραιότητα των Stars, των παραγωγών και των «γλαστρών». Όλοι οι υπόλοιποι εντελώς αναλώσιμοι!




Η Μόνικα Μπελούτσι φλερτάρει με όλους

Ενδιαμέσως όλων αυτών να η Σούζαν Σαράντον, να η Ρόμπιν Ράιτ, η πρών  σύζυγος του Σον Πεν, να η Μόνικα Μπελούτσι. Που διαρκώς χαμογελάει. Πονηρά εννοείται. Η αθεόφοβη εξακολουθεί να φλερτάρει με όλους τους θαυμαστές της. Αφού, σου λέει, είμαι η απόλυτη φαντασίωση κάθε αρσενικού, ε κι εγώ πρέπει μ' ένα χαμόγελο να τους ευχαριστώ. Η γριά κότα έχει το ζουμί. Φανταστείτε: Είναι 53 plus κι όμως περισσότερο λαχταριστή από παλιά. Κάποιος σχολίασε «καιρός είναι να βρει κάποιον πιτσιρικά Ιταλό πολιτικό και να τον κάνει αυριανό πρωθυπουργό». Και συμπλήρωσε: «Με την Μόνικα κι ας είμαι δεκαπέντε χρονών, με την Μπριζίτ ούτε από μακριά». Ουστ απ' εδώ σεξιστή, ε σεξιστή!



 
Ντε Νίρο, Πατσίνο και Σκορσέζε υποκλίνονται στη Netflix

Στο μεταξύ ο Νοτιοκορεάτης  Μπονγκ Τζουν Χο, σκηνοθέτης της «πλαστικής» ψηφιακής ταινίας «Okja» με τα υπερμεγέθη γουρούνια, ισχυρίζεται ότι η Netfilx του παραχώρησε απόλυτη ελευθερία. Αυτό δα έλειπε να έλεγε ότι  η Netflix τον μαστίγωνε!

Όμως η είδηση είναι αλλού. Ότι η Netfilx πρόκειται να καπαρώσει την επερχόμενη γκανγκστερική περιπέτεια του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman» (Ο Ιρλανδός) με πρωταγωνιστές Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και ο Τζο Πέσι. Φυσικά ο κουλτουριάρης Σκορσέζε υποκλίθηκε στη Netfilx. Το ίδιο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το ίδιο και ο Αλ Πατσίνο. Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα είχα κάνει!

Με απλά λόγια η Netfilx θα αξιοποιήσει αυτά τα «ιερά  τέρατα» ως βιτρίνα μιας επέλασης στο Διαδίκτυο που δεν θα έχει προηγούμενο. Ο  Ριντ Χέιστινγκς, ο CEO (γενικός αρχηγός της   Netflix) κατηγόρησε το «σύστημα» ότι βάζει εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση πνευματικών και καλλιτεχνικών έργων.

Αντισυστημικός ο Χέιστινγκς. Οπως αντισυστημικοί ο Τραμπ, ο Μακρόν και ο Τσίπρας. Κάθε   υποψήφια εξουσία για να καταλήξει στον θρόνο της εξουσίας, πρέπει να τα βάζει εναντίον της προηγούμενης εξουσίας. Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!



 Η γυμνή Μαριάννα

Εν αναμονή της Νικόλ Κϊντμαν που από αύριο Κυριακή θα εγκαινιάσει ένα σερί τριών ταινιών της. Με πρώτη την ιστορία «How to Talk to Girls at Parties». Με δεύτερη την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Δευτέρα πρωί-πρωί με την αυγούλα. Και τρίτη το «The Beguiled» της Σοφίας Κόπολα!


Οσο για τις ταινίες που μέχρι στιγμής έχουν ξεχωρίσει, αυτές είναι οι αναμενόμενες, δηλαδή το «Lovelles» του Ρώσου Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ και «The Square» του Σουηδού Ρούμπεν Οστλουντ!

Ο Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ έλεγε πως η πρωταγωνίστριά του  Μαριάνα Σπίβακ αρνιόταν κατηγορηματικά να γδυθεί σε μια σκηνή της ταινίας. Τότε εκείνος της είπε «αν θες, αν δεν θες υπάρχουν κι άλλες πολλές στην ουρά που περιμένουν». Συντριπτικό επιχείρημα. Ετσι η Μαριάννα υπέκυψε, έτσι γδύθηκε και έτσι στις Κάννες βρέθηκε. Άσε που με το γδύσιμο μπορεί να φύγει και με βραβείο ερμηνείας! 

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης