Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Το δεύτερο πρίκουελ του «Alien», αν και λιγότερο φιλόδοξο από το πρώτο, αναμένεται να είναι πολύ πιο επιτυχημένο

Οι ταινίες της εβδομάδας

Alien: Covenant 

Του Ρίντλεϊ Σκοτ. 
Με τους Κάθριν Γουότερστον, Μάικλ Φάσμπεντερ, Ντάνι ΜακΜπράιντ.
Θρίλερ, 2017, Ην. Βασίλειο/Αυστραλία/Ν. Ζηλανδία/ΗΠΑ, 122’. 


Λιγότερο φιλόδοξο (ευτυχώς) από τον «Προ­μηθέα», το δεύτερο αυτό πρίκουελ στη γενεαλογική γραμμή των Αλιεν αφήνει τα υπαρξιακά ερωτήματα, ως επί το πλείστον, στην άκρη και εστιάζει σε καθαρόαιμο σασπένς και gore. Η ιστορία ξεκινά με το προσωπικό του αποικιακού πλοίου «Cove­nant» να ξυπνά μετά από ατύχημα και να αποφασίζει να αναζητήσει ένα ανθρώπινο σήμα σε άλλον πλανήτη (προφανέστατα λάθος). «Δεν αφήσαμε τη Γη για να νιώσουμε ασφαλείς», λέει ένα μέλος του πληρώματος, και αντηχεί επακριβώς τον τόνο της ταινίας: κανένας παράδεισος, όσο μακρινός κι αν είναι, δεν είναι αμόλυντος πια. Ο Μάικλ Φασμπέντερ στον ρόλο του ανθρωποειδούς παραμένει ό,τι καλύτερο στα δύο αυτά πρίκουελ, ευφυής στην προσέγγιση και την εκτέλεσή του, ενώ η Κάθριν Γουότερστον είναι η καλύτερη πιθανή αντικαταστάτρια της Ρίπλεϊ για τον 21ο αιώνα.

Κλείσιμο



Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη / Stefan Zweig: Farewell to Europe 

Της Μαρία Σράντερ. Με τους Γιόζεφ Χάντερ, Ενε Σβαρτς.
Δραματική, 2016, Αυστρία/Γερμανία/Γαλλία, 106’. 


   Μια αρχικά στεγνή προσέγγιση στα τελευταία χρόνια της ζωής του, εξόριστου στην Αμερική, Εβραίου συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ σταδιακά ζεσταίνει παρά τη (συνειδητή) απόσταση που κρατά από τον πρωταγωνιστή. Μια αντισυμβατική βιογραφία που αποφεύγει τις επεξηγήσεις και εστιάζει στην ανάδειξη της ψυχοσύνθεσης του Τσβάιχ μέσω της διάδρασής του με τους ανθρώπους και το περιβάλλον. 







Σ’ αγαπώ ισπανικά / Kiki Love to Love 
Του Πάκο Λεόν. 
Με τους Νατάλια ντε Μολίνα, Αλεξ Γκαρθία.
Κομεντί, 2016, Ισπανία, 102’. 

Πέντε διαφορετικές ιστορίες ζευγαριών με ξεχωριστό ερωτικό σύνδρομο η καθεμία. Καθ’ όλη τη διάρκεια η αίσθηση είναι φοβερά οικεία, λες και έχεις ξαναδεί κάπου την ταινία, μέχρι που συνειδητοποιείς ότι, ναι, την έχεις ξαναδεί δεξιά κι αριστερά ουκ ολίγες φορές.





Ο τοίχος / The Wall 

Του Νταγκ Λάιμαν. 
Με τους Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Τζον Σένα.
Πολεμική, 2017, ΗΠΑ, 90’. 


Δύο Αμερικανοί στρατιώτες παγιδεύονται από ελεύθερο σκοπευτή και συζητούν μέχρι να εξοντώσει ο ένας τον άλλο. Στην αρχή, πολύ απλά, δεν σε αφορά η όλη σκονισμένη ταλαιπωρία και στη συνέχεια, πολύ απλά, δεν σε πείθει.







Αφτερλωβ
Του Στέργιου Πάσχου. Με τους Ηρώ Μπέζου, Χάρη Φραγκούλη.
Κομεντί, 2016, Ελλάδα, 94’.


Τι γίνεται όταν τελειώσει μια σχέση, αλλά παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα; Ενας 30χρονος κλειδώνει την πρώην κοπέλα του στο στούντιο ενός σπιτιού μέχρι να πάρει τις απαντήσεις που έχει ανάγκη. Κομεντί είναι, όχι θρίλερ.






Ενα προφίλ για δύο / Un profil pour deux

Του Στεφάν Ρομπελέν. Με τους Πιερ Ρισάρ, Γιανίς Λεσπέρ.
Κομεντί, 2017, Γαλλία/Βέλγιο/Γερμανία, 99’. 


Σιρανό ντε Μπερζεράκ στην ψηφιακή εποχή: 75χρονος ανακαλύπτει τα dating sites, αλλά πείθει τον νεαρό φίλο του να πάει στη θέση του στο ραντεβού με τη νεαρή γυναίκα με την οποία επικοινωνεί.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης