Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Επιστρέφουν οι «Μαχητές των δρόμων» - με τη Σαρλίζ απέναντί τους

Οι ταινίες της εβδομάδας
Μαχητές των δρόμων 8 / Fast and Furious 8 

Του Φ. Γκάρι Γκρέι. Με τους Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Σκοτ Ιστγουντ, Τζέισον Στέιθαμ. 
Περιπέτεια, 2017, 
ΗΠΑ, 136’.


«Η συμμορία μας είναι μια οικογένεια, αλλά οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει τώρα»: ο πατριάρχης Βιν Ντίζελ προσπαθεί να σώσει τη φαμίλια του από τη σκληροπυρηνική high-tech τρομοκράτισσα της Σαρλίζ Θερόν που τους έχει βάλει στο μάτι. 

Κλείσιμο



Στα δάση της Σιβηρίας / In the Forests of Siberia 

Του Σαφί Νεμπού. Με τους Ραφαέλ Περσονάζ, Γιεβγκένι Σιντίκιν. 
Δραματική, 2016, Γαλλία, 105’.


 Ο Τεντί, ένας survivor κυριολεκτικά, αφήνει μια καλοβολεμένη ζωή στη Γαλλία ως μάνατζερ σε εταιρεία multimedia και αγοράζει μια καλύβα στην παγωμένη λίμνη Μπαϊκάλ στη Σιβηρία. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τα στοιχεία της φύσης και τον εαυτό του, ενώ κάνει μια απρόσμενη φιλία. Φανταστικά πλάνα συνοδεύουν μια απλή, στρωτή ιστορία που ουσιαστικά υπηρετεί και υποκλίνεται στο μαγευτικό και ούτως ή άλλως φουλ κινηματογραφικό τοπίο.





Το ταξίδι του αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα / March of the Penguins 2: The Call 

Του Λικ Ζακέ. Αφήγηση: Διονύσης Σαββόπουλος.
Ντοκιμαντέρ, 2017, Γαλλία, 82’.


 Πριν από 12 χρόνια το ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του αυτοκράτορα» μας εισήγαγε στον παράξενο και μοναδικό κόσμο των πιγκουίνων. Εμπεδώσαμε τότε τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, τη δύναμη των δεσμών που αναπτύσσουν, την αξιοπερίεργη φυσιογνωμία και κινησιολογία τους. Μετά ήρθε το animation «Happy Feet» και εμπεδώσαμε για δεύτερη φορά μια πιο light εκδοχή των πραγμάτων. Και μετά ήρθαν το «Ωρα για σερφ», η «Μαδαγασκάρη», το «Happy Feet 2» και το «Ωρα για σερφ 2». Το «Ταξίδι του αυτοκράτορα 2», λοιπόν, εκτός του ότι... πάει και κάθεται πάνω σε ένα παγόβουνο υπερκορεσμού με τους χαριτωμένους μεν, χιλιοχρησιμοποιημένους δε πιγκουίνους, δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο σε επίπεδο πληροφορίας ή κινηματογραφικού ενδιαφέροντος. 




Ο δρόμος της διαφυγής / Un Sac de Billes 

Του Κριστιάν Ντιγκέ. Με τους Ντοριάν Λε Κλεκ, Μπατίστ Φλεριάλ. 
Δραματική, 2017, Γαλλία/Καναδάς/Τσεχία, 110’.

Βασισμένη στο βιβλίο του Ζοζέφ Ζοφό, η ταινία του Κριστιάν Ντιγκέ αφηγείται την οδύσσεια δύο αδελφών, οι οποίοι χωρίζονται από τους γονείς τους και δραπετεύουν για να γλιτώσουν από τους ναζί στην κατεχόμενη Γαλλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης