Η Αντζελίνα Τζολί παρουσιάζει την ταινία της στην Καμπότζη

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσιάζει την ταινία της στην Καμπότζη

«Ήθελα να δώσω έμφαση όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στην αγάπη της οικογένειας και στην ομορφιά της χώρας», λέει η ηθοποιός  

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσιάζει την ταινία της στην Καμπότζη
Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε στον αρχαιολογικό χώρο των ναών του Άνγκορ τη νέα της ταινία που αναφέρεται στους Ερυθρούς Χμερ στην Καμπότζη, χώρα στην οποία είναι ιδιαίτερα προσηλωμένη και από την οποία κατάγεται ο θετός της γιος, ο Μάντοξ.

Το φιλμ «First They Killed My Father» («Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου») της αμερικανίδας ηθοποιού και σκηνοθέτριας αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λουνγκ Ουνγκ, στο οποίο η συγγραφέας θυμάται τη φρίκη υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ μεταξύ 1975 και 1979. Η Λουνγκ ήταν 5 χρόνων, όταν οι Ερυθροί Χμερ υπό τον Πολ Ποτ εισέβαλαν στην Πνομ Πενχ βυθίζοντας την οικογένειά της στη θλίψη και στέλνοντάς την σε στρατόπεδο εργασίας, πριν τελικά καταφέρει να διαφύγει στις ΗΠΑ.

Υπό το καθεστώς του Πολ Ποτ, δύο εκατομμύρια Καμποτζιανοί --το ένα τέταρτο του πληθυσμού-- πέθαναν από την εξάντληση, την πείνα, τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις.

«Ήθελα να δώσω έμφαση όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στην αγάπη της οικογένειας και στην ομορφιά της χώρας. 'Ηθελα κυρίως να καταλάβω τι μπορεί να πέρασαν οι βιολογικοί γονείς του γιου μου, ήθελα να τον γνωρίσω καλύτερα, να γνωρίσω καλύτερα τη χώρα του», δήλωσε η Τζολί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Elephant Terrace, εντός του Πάρκου 'Ανγκορ στη βορειοδυτική επαρχία Σιέμ Ρεπ.

«Η ταινία αντανακλά την ωμότητα των Ερυθρών Χμερ. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για εμάς. Οι Καμποτζιανοί ενδιαφέρονται πολύ για την ταινία», δήλωσε ο Σιν Τσαντσχάγια, διευθυντής του τμήματος κινηματογράφου και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καμπότζης.
Κλείσιμο

Η Καμπότζη είναι «η δεύτερη πατρίδα μου», τόνισε η πρωταγωνίστρια λέγοντας ότι επέλεξε να διασκευάσει για τη μεγάλη οθόνη την αυτοβιογραφία της Λουνγκ προκειμένου να αφηγηθεί την περίοδο των Χμερ «μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού».

Μετά την avant-premiere της ταινίας, το Σάββατο, στο 'Ανγκορ, θα υπάρξουν προβολές σε όλη τη χώρα. Σχεδόν όλη η ταινία είναι στη γλώσσα των Χμερ και το μεγαλύτερο μέρος των ηθοποιών και του κινηματογραφικού συνεργείου επιλέχθηκε από εκεί.

Συμπαραγωγός είναι ο Ρίτι Παν, ο πιο γνωστός καμποτζιανός κινηματογραφιστής, που έχασε όλη τη στενή οικογένειά του υπό τη δικτατορία των Χμερ και στη συνέχεια γύρισε αρκετά ντοκιμαντέρ που συνετέλεσαν να σπάσει η σιωπή για τη γενοκτονία.

Η ταινία θα προβληθεί σε ένα επτάμηνο στην ψηφιακή πλατφόρμα streaming Netflix.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης