Αυτές είναι οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου

Αυτές είναι οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου

Οι παρακάτω ταινίες, θεωρούνται από τους λάτρεις του είδους ως οι κορυφαίες

Αυτές είναι οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου
Κάθε χρόνο γυρίζονται δεκάδες ταινίες θρίλερ, καθώς το κοινό που αγαπά να... φοβάται είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Σύμφωνα λοιπόν με site του εξωτερικού, οι παρακάτω δέκα ταινίες, θεωρούνται από τους λάτρης του είδους ως οι κορυφαίες για να σας κάνουν να μην θέλετε να σβήσετε το βράδυ το φως του δωματίου σας. 

10. Ο εξορκιστής
 
"Ο εξορκιστής" είναι η απόλυτη ταινία τρόμου. Κανείς από όσους την έχουν δει, αλλά και όσους δεν την έχουν δει δεν έχουν καταφέρει να την ξεχάσουν, ειδικά τη σκηνή που το "χαριτωμένο" αυτό κοριτσάκι κατεβαίνει τις σκάλες με το σώμα της να είναι ανάποδα. Για περισσότερα από 40 χρόνια, όσα και τα χρόνια κυκλοφορίας της, η ταινία προκαλεί εφιάλτες ακόμα και σε εκείνους που δεν την βλέπουν για πρώτη φορά.

9. Poltergeist
Κλείσιμο
 
Είναι η ταινία που έχει κάνει όσους την έχουν δει να τσεκάρουν ξανά και ξανά κάθε δωμάτιο του σπιτιού, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλές. Ναι μετά από αυτή την ταινία παύεις να θεωρείς το σπίτι σου το καταφύγιό σου, αλλά το αντιμετωπίζεις σαν απειλή.
Η ταινία κυκλοφόρησε το 1982 και από τότε βρίσκεται μεταξύ των 10 καλύτερων ταινιών τρόμου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ηθοποιός που έπαιζε την μεγαλύτερη κόρη στην ταινία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της μέσα στο σπίτι της σε ηλικία 22 ετών.



8. Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες
 
Η πρώτη εκδοχή της ταινίας κυκλοφόρησε το 1984, εξαιτίας της επιτυχίας της δεν θα μπορούσε να μην έχει γίνει remake. Έτσι, το 2010 ο "Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες" ξαναζωντάνεψε, φέρνοντας και πάλι στην οθόνη μας τον Freddy, τον δολοφόνο που παρακολουθούσε και δολοφονούσε τους γείτονές του. Ο Freddy αποτέλεσε το σύμβολο του κακού για όσους μεγάλωναν την δεκαετία του 80'.

7. Funny Games

Ο Μίκαελ Χάνεκε, γύρισε το 1998 το αυστριακό "Funny Games" και το 2007 έγινε ο δεύτερος σκηνοθέτης που κάνει ο ίδιος remake σε δική του ταινία με το "Funny Games" σε αμερικανική έκδοση (ο πρώτος ήταν ο Άλφρεντ Χιτσκοκ με την ταινία "Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά"). Ο Χάνεκε φτιάχνει ένα θρίλερ για να κριτικάρει τις ταινίες θρίλερ στις οποίες έχει "εθιστεί" το αμερικάνικο κοινό με την βουτηγμένη στη βία κουλτούρα του. Και τις κριτικάρει ανατρέποντας τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Μια οικογένεια (ο σύζυγος Ulrich Muhe, η σύζυγος Susanne Lothar και το μικρό τους παιδί Stefan Clapczynski) κατευθύνονται με το τζιπ και το σκάφος τους στην εξοχική κατοικία δίπλα στη λίμνη. Δυο νεαροί (Arno Frisch, Frank Giering) ντυμένοι στα λευκά τους επισκέπτονται για να ζητήσουν αυγά. Έπειτα.. το παιχνίδι ξεκινά. 

6. The Hellraiser
 
Η συγκεκριμένη ταινία, βρετανικής παραγωγής,  είναι μια από τις πιο παράξενες ταινίες τρόμου. Ένας άνδρας επιστρέφει από το θάνατο και ζητά από την καλή του να του φέρει αίμα προκειμένου να το πιει και να επιστρέψει στη ζωή. Σύντομα, όμως, όπως σε κάθε ταινία τρόμου τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

5. Η Λάμψη
 
 
Η Λάμψη έχει βασιστεί σε ένα μυθιστόρημα του Stephen King, που κυκλοφόρησε το 1980. Είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου γιατί ο πρωταγωνιστής, που είναι ένας συγγραφέας βιβλίων τρόμου και ψάχνει έμπνευση για το νέο του βιβλίο, στρέφεται εναντίον της οικογένειάς του. Η πλοκή και οι σκηνές της ταινίας προκαλούν εφιάλτες, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το τρελό βλέμμα του Τζακ Νίκολσον.




4. The Texas Chainsaw Massacre

 
Η συγκεκριμένη ταινία είναι περισσότερο αηδιαστική και αποκρουστική παρά τρομακτική. Αρχικά η προβολή της είχε απαγορευθεί εξαιτίας των πραγματικά ανατριχιαστικών σκηνών που περιλαμβάνει, καθώς εκτός από το πολύ αίμα εμπεριέχει και σκηνές από κομμένα μέλη και διάφορα άλλα όργανα. Σήμερα κατέχει επάξια μια θέση στη δεκάδα με τις πιο τρομακτικές ταινίες.

3. It (Αυτό)
 
 
Το 1990 ο Stephen King επιστρέφει και δημιουργεί τη σειρά "It", που περιλάμβανε πολλές υποθέσεις τρόμου, όλες όμως είχαν ένα κοινό, το διαβολικό κλόουν. Ο τρομακτικός, ούτως ή άλλως, κλόουν έρχεται στη συγκεκριμένη σειρά να πάρει τα αθώα παιδάκια μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

2. The Ring (Σήμα Κινδύνου)
 
Επρόκειτο αρχικά για μια Γιαπωνέζικη ταινία, που λόγω της επιτυχίας που γνώρισε ξαναγυρίστηκε απευθυνόμενη στο αγγλόφωνο κοινό και όχι μόνο. Η ταινία δείχνει μια ταινία τρόμου, που απειλεί τους θεατές πως αν δεν τη δείξουν σε άλλους θα τους σκοτώσει. Κι μόνο το κόνσεπτ ότι υπάρχει μια ταινία τρόμου μέσα στην ταινία σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι και εσύ μέρος του συνολικού σχεδίου. Και κάπου εκεί εμφανίζεται το τρομακτικό κοριτσάκι που σκαρφαλώνει σε τοίχους, τα πτώματα κλπ.

1. Paranormal Activity
 
Το Paranormal Activity βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όχι μόνο εξαιτίας του τρομακτικού της σεναρίου αλλά και της εξαιρετικής σκηνοθετικής της οπτικής. Οι δημιουργοί της ταινίας έχουν τραβήξει όλες τις τρομακτικές σκηνές με απλή κάμερα χειρός, επομένως ο φόβος είναι πιο ζωντανός και πιο "απτός".

Παράλληλα, στις κινηματογραφικές αίθουσες έχουν ακουστεί ουκ ολίγες φορές ουρλιαχτά από γυναίκες και άνδρες κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης