Ο Σπίλμπεργκ θέλει να κάνει έναν ακόμα Ιντιάνα Τζόουνς πριν ο Χάρισον Φορντ κλείσει τα... 80!

Ο Σπίλμπεργκ θέλει να κάνει έναν ακόμα Ιντιάνα Τζόουνς πριν ο Χάρισον Φορντ κλείσει τα... 80!

Ο μεγάλος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς να φτιάξει την πέμπτη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς έστω και αν τόσο ο ίδιος όσο και ο Χάρισον Φορντ έχουν προ πολλού αφήσει πίσω την ορμή και την δύναμη της νεότητας 

Ο Σπίλμπεργκ θέλει να κάνει έναν ακόμα Ιντιάνα Τζόουνς πριν ο Χάρισον Φορντ κλείσει τα... 80!
Για εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι ένας από τους ήρωες με τους οποίους ταυτίστηκαν εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Και στα μάτια τους, ο τρομερός και φοβερός καθηγητής δεν γερνά. Μόνο που ο πανδαμάτωρ χρόνος μπορεί να αφήνει αγέραστο τον Ιντιάνα, δεν έχει όμως τις ίδιες διαθέσεις και με τον Χάρισον Φορντ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στα μισά της όγδοης δεκαετίας της ζωής του. 

Παρ' όλα αυτά, ο σκηνοθέτης των τεσσάρων τεράστιων κινηματογραφικών επιτυχιών, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν φαίνεται να το βάζει κάτω. Και θέλει όπως δήλωσε στο RTL να κάνει μία ακόμα ταινία με τον Χάρισον Φορντ στον ομώνυμο ρόλο πριν ο Αμερικανός ηθοποιός κλείσει τα 80 του χρόνια. 

Το εγχείρημα μοιάζει αρκετά προκλητική, ιδίως αν σκεφτούμε ότι ο αγέραστος Ιντιάνα Τζόουνς ξεκίνησε πριν από 34 ολόκληρα χρόνια, με τους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού». Ο Φορντ όμως είναι πλέον στα 73 του και ο Σπίλμπεργκ δεν είναι και κανένα παιδάκι (έφτασε και αυτός στα 68).
Κλείσιμο

Μάλιστα ο Χάρισον Φορντ τον Μάρτιο λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του όταν ένα αεροπλάνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που πετούσε έπεσε. Από την πτώση κατάφερε να επιζήσει και τελικά να ανακάμψει πλήρως, κάτι που δίνει θάρος στον Σπίλμπεργκ να λέει ότι ο Φορντ αντέχει μία ακόμα ταινία στον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς.

«Ελπίζω μια μέρα να είναι όλα εντάξει για να κάνω τον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς» δήλωσε. Και αντέκρουσε όλες τις φήμες που ήθελαν τον συμπρωταγωνιστή του Φορντ στην τελευταία ταινία του 2008 να παίρνει την θέση του.

Ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ επιμένει ότι υπάρχει ακόμα κουράγιο στα... γέρικα κόκαλα του Φορντ να δώσει μία τελευταία μεγάλη παράσταση στον ρόλο που τον έκανε τόσο αγαπητό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αν και δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα, ο ιδιαίτερα δραστήριος τον τελευταίο καιρό Σπίλμπεργκ ελπίζει ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του αλλά και το όνειρο εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο.

Το ρίσκο ενός «γερασμένου» Ιντιάνα Τζόουνς χωρίς τα κόλπα και τα ακροβατικά του είναι μεγάλο, όμως αυτό ίσως θα μπορούσε να είναι και το μυστικό της επιτυχίας: Ένας Ιντιάνα Τζόουνς που γέρασε μαζί με τον πρωταγωνιστή του. Και όπως φαίνεται τόσο από αντοχή των ταινιών όσο και από τον ίδιο τον Φορντ, μάλλον γέρασαν καλά και οι δυο τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης