Από Αλτσχάιμερ πάσχει εδώ και τρία χρόνια ο θρυλικός Ομάρ Σαρίφ

Από Αλτσχάιμερ πάσχει εδώ και τρία χρόνια ο θρυλικός Ομάρ Σαρίφ

Τα δυσάρεστα νέα για τον αγαπητό ηθοποιό αποκάλυψε ο γιος του, Ταρέκ Ελ Σαρίφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo»

Από Αλτσχάιμερ πάσχει εδώ και τρία χρόνια ο θρυλικός Ομάρ Σαρίφ
Ο Αιγύπτιος ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ, που έχει αφήσει το στίγμα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο με εμβληματικούς ρόλους σε κλασικές ταινίες, όπως ο Λώρενς της Αραβίας, ο Δόκτωρ Ζιβάγκο και Ένα Αστείο Κορίτσι, πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα δυσάρεστα αυτά νέα για τον αγαπητό ηθοποιό αποκάλυψε ο γιος του, Ταρέκ Ελ Σαρίφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», όπου μίλησε για το πρόβλημα  υγείας που βασανίζει τον πατέρα του τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ο πατέρας μου πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι δύσκολο να καθορίσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Είναι προφανές ότι η κατάσταση του δεν θα βελτιωθεί ποτέ, αντιθέτως, μόνο θα επιδεινώνεται», επισήμανε ο γιος του 82χρονου ηθοποιού.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε μάλιστα ότι, ενώ ο Σαρίφ γνωρίζει ακόμα ότι είναι ένας διάσημος ηθοποιός, όταν τον πλησιάζουν θαυμαστές του στον δρόμο αισθάνεται σύγχυση, καθώς δεν είναι σίγουρος αν είναι όντως παλιοί γνωστοί του που έχει ξεχάσει ή κάποιοι που απλά εκτιμούν τη δουλειά του.

«Η απώλεια μνήμης επηρεάζει συγκεκριμένα πράγματα, λεπτομέρειες όπως συγκεκριμένα μέρη όπου έχει βρεθεί στο παρελθόν ή με ποιόν έχει συνεργαστεί σε μία ταινία. Για παράδειγμα, θυμάται ότι έπαιξε τον Δόκτορα Ζιβάγκο, αλλά δεν θυμάται πότε», εξήγησε ο Ταρέκ.

«Υπάρχουν στιγμές μέσα στην μέρα που είναι καλύτερα και άλλες που αισθάνεται μπερδεμένος», πρόσθεσε για τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης