Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο Βίγκο Μόρτενσεν, δάσκαλος στην Αλγερία, και ο Σάρλτο Κόπλεϊ, νοήμον ρομπότ στη Νότια Αφρική, σε δυο υπέροχες κινηματογραφικές ιστορίες

Οι ταινίες της εβδομάδας
Μακριά από τους ανθρώπους / Loin des hommes
Του Νταβίντ Ελχοφέν.
Με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ
Δραματική, Γαλλία, 2014, 101’.

Καθώς ξεσπά ο πόλεμος στην Αλγερία το 1954, ένας δάσκαλος σε ένα απομακρυσμένο χωριό καλείται να παραδώσει έναν άντρα κατηγορούμενο για φόνο στην πόλη όπου θα γίνει η (κατα)δίκη του. Στο υβριδιακό γουέστερν του, ο Νταβίντ Ελχοφέν ακολουθεί τους δυο άντρες στο επικίνδυνο ταξίδι τους, καταφέρνοντας να φέρει εις πέρας κάτι δύσκολο: να κάνει μια ταινία φαινομενικά απλή που όμως τιμά το υπαρξιακό βάρος του Αλμπέρ Καμί (στου οποίου τη «Φιλοξενία» βασίζεται). Βοηθά που το μαγνητικό ταλέντο (και πρόσωπο) του Βίγκο Μόρτενσεν δεν πτοείται ούτε από τις ξένες γλώσσες, ούτε από τη σκόνη.



Κλείσιμο


Chappie
Του Νιλ Μπλόμκαμπ.
Με τους Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντεβ Πατέλ, Χιου Τζάκμαν
Επιστημονικής φαντασίας, 2015,
ΗΠΑ/Μεξικό, 120’.

Πιο κοντά στο αριστουργηματικό «District 9» παρά στο χλιαρό «Elysium», ο Νιλ Μπλόμκαμπ δίνει τεχνητή νοημοσύνη σε ένα ρομπότ, στο καινούριο του (όχι πάντα ώριμο, αλλά εν τέλει συγκινητικό) παραμύθι «Chappie», που μπλέκει θεολογικούς και υπαρξιακούς προβληματισμούς με τους διασκεδαστικούς Die Antwoord, έναν Χιου Τζάκμαν με χαίτη και χαιρεκακία και ένα γκάνγκστα ρομπο-μωρό που θα μπορούσε άνετα να κάνει παρέα με τον Wall-e. Υπέροχο τέλος, επίσης.




Χίλιες φορές καληνύχτα / A thousand Times Good night
Του Ερικ Πόπε. Με τους Ζιλιέτ Μπινός, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου
Δραματική, 2013,
Νορβηγία/Ιρλανδία/Σουηδία, 117’.

Μια φωτορεπόρτερ σε εμπόλεμες ζώνες καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένειά της. Είναι αναζωογονητικό που ο Ερικ Πόπε επιλέγει γυναίκα για πρωταγωνιστή, αλλά χάνει πόντους γιατί στην προσπάθειά του να αποφύγει το μελόδραμα καταπιέζει την ατμόσφαιρα σε ψιθύρους και υποτονικότητα.





Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ 2 / The Second Best Exotic Marigold Hotel
Του Τζον Μάντεν. Με τους Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπιλ Νάι
Κομεντί, 2015, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 122’.

Το υπερεπιτυχημένο «Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ» αποκτά σίκουελ, με τον Σόνι να επεκτείνει την επιχείρησή του, καθώς προετοιμάζεται για τον γάμο με την αγαπημένη του Σουνάινα και τους συνήθεις υπόπτους (Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς) να ενισχύονται από καινούριες αφίξεις (Ρίτσαρντ Γκιρ).





Gunman: Σε θέση βολής / The Gunman
Του Πιερ Μορέλ. Με τους Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ιντρις Ελμπα
Δράσης, 2015,
Ισπανία/Μ.Βρετανία/Γαλλία, 115’.

Ενας μισθοφόρος προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, με στάσεις στο Λονδίνο και τη Βαρκελώνη και επανασυνδέσεις με παλιούς φίλους και έρωτες όταν γίνεται στόχος για μια δολοφονία του παρελθόντος.





Η απαγωγή του κυρίου Heineken / Kidnapping Mr Heineken
Του Ντάνιελ Αλφρεντσον. Με τους Τζιμ Στέρτζες, Σαμ Γουόρθινγκτον, Αντονι Χόπκινς
Περιπέτεια, 2015,
Ολλανδία/Μ. Βρετανία/Βέλγιο, 95’.

Η αληθινή ιστορία απαγωγής του μεγιστάνα της μπίρας Αλφρεντ Χάινεκεν, που έμεινε στην ιστορία ως το μεγαλύτερο ποσό λύτρων που δόθηκε ποτέ για την απαγωγή ατόμου.






Το πέρασμα / The Judgement
Του Στέφαν Κομαντάρεφ.
Με τους Πρέντραγκ Μανόιλοβιτς, Ασεν Μπλατέτσκι
Δραματική, 2014, Βουλγαρία/Γερμανία/Κροατία, 107’.

Η ιστορία ενός άνεργου άντρα που ζει μια φτωχική ζωή με τον γιο του, του οποίου την εμπιστοσύνη έχει χάσει. Για να αποκατασταθεί η σχέση τους ο πατέρας πρέπει να επανορθώσει για μια αμαρτία του από το παρελθόν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης