Game Of Thrones: Η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως είναι στο ΘΕΜΑ!

Game Of Thrones: Η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως είναι στο ΘΕΜΑ!

“Game of Thrones”  -  Αυτή την Κυριακή τα δύο πρώτα επεισόδια του α' κύκλου και η πολυτελής κασετίνα

Game Of Thrones: Η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως είναι στο ΘΕΜΑ!

Οι «Sopranos» της Μέσης Γης

Κλείσιμο

Το απόλυτο τηλεοπτικό hit των τελευταίων ετών με την υπογραφή της HBO, το δράμα επικής φαντασίας του George R.R. Martin που σάρωσε τα βραβεία Emmy και τις Χρυσές Σφαίρες, η επιτομή της πολιτικής ίντριγκας με απώτερο στόχο τη διεκδίκηση του Σιδερένιου Θρόνου στο φανταστικό κόσμο των επτά βασιλείων του Westeros έρχεται στο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή βρείτε τα δύο πρώτα επεισόδια του Πρώτου Κύκλου μαζί με την πολυτελή συλλεκτική κασετίνα.

106 ημέρες γυρισμάτων σε Ιρλανδία, Μαρόκο, Ισλανδία και Μάλτα, 60 εκατομμύρια δολάρια budget, ένα σοφά διαλεγμένο καστ -ως επί το πλείστον θεατρικών- ηθοποιών, μία ή μάλλον πολλές παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται στη φανταστική γη του Westeros με κοινό άξονα την κατάκτηση της εξουσίας. Οι Βόρειοι Σταρκ εναντίον των Νότιων Λάννιστερ ή για να είμαστε ακριβείς όλοι εναντίον όλων. Ίντριγκα, ωμό, πρωτόγονο σεξ, βία, νόθοι (;), αποσυνάγωγοι γόνοι, οι δράκοι της Νταϊνέρις Ταργκάρυεν, επτά βασίλεια με εύθραυστες συμμαχίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, αιμομικτικές ερωτικές σχέσεις και φυσικά η -κλισέ- παραδοχή πως στη σειρά-φαινόμενο κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επιβίωσή του και στο επόμενο επεισόδιο. Όλα ισορροπούν στην κόψη του ξυραφιού (ενίοτε και του τσεκουριού που παίρνει αδιακρίτως κεφάλια).




{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Ο "θρύλος" του George R. R. Martin

Ήταν το 1991 όταν ο 42χρονος τότε συγγραφέας George R.R. Martin ξεκινούσε τη συγγραφή της τριλογίας του «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» -γρήγορα βέβαια τα τρία βιβλία έγιναν επτά, τα δύο από τα οποία μάλιστα γράφονται ακόμη. Καταλυτική επιρροή στο συγγραφέα άσκησαν πραγματικά ιστορικά γεγονότα, όπως ο Πόλεμος των Ρόδων (1455-85), η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η περίοδος ακμής του Βυζαντίου. 

Δέκα χρόνια αργότερα το όνομά του Martin άγγιζε τα όρια του θρύλου στο μάλλον ειδικό αναγνωστικό κοινό που γαλουχήθηκε με τα βιβλία του Τόλκιν στο προσκεφάλι του.

Τυχαία, το 2006 τα βιβλία του Martin έπεσαν στα χέρια του σεναριογράφου David Benioff. Ο ίδιος ανακαλεί σήμερα πως ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του που δεν του πήρε παρά 36 ώρες για να διαβάσει περί τις 1.000 σελίδες. Την επομένη κιόλας ζήτησε μαζί με το συνεργάτη του -και σεναριογράφο της τηλεοπτικής μεταφοράς D.B Weiss- ραντεβού από το συγγραφέα. Δεν ήταν εύκολο να τον καταφέρουν πως το magnum opus του ήταν «καταδικασμένο» να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως τον έπεισαν όταν απάντησαν σωστά στην «προαιώνια» ερώτηση που τους απηύθυνε: «Ποια είναι η μητέρα του Τζον Σνόου;».

«Game of Thrones»



Τα γυρίσματα των επεισοδίων-πιλότων ξεκίνησαν το 2007 ενώ η σειρά που βαφτίστηκε «Game of Thrones» από το πρώτο βιβλίο της επταλογίας έκανε τελικά πρεμιέρα στις ΗΠΑ τέσσερα χρόνια αργότερα. Η 17η Απριλίου του 2011 σφραγίστηκε ως μια ιστορικής σημασίας ημέρα για τα εκατομμύρια των fans που εθίστηκαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο στην καταιγιστική, αναπάντεχη, σχεδόν αυθάδη για τα τηλεοπτικά ήθη και έθιμα πλοκή του έπους του Martin -ο ίδιος δεν άφησε το πνευματικό τέκνο του στην τύχη του, αναλαμβάνοντας ρόλο εκτελεστικού παραγωγού στη σειρά.

Την απήχηση και την επιδραστικότητα του GoT καταμαρτυρούν όχι μόνο οι επίσημοι, δυσθεώρητοι αριθμοί τηλεθέασης -4 εκ. Αμερικανοί παρακολούθησαν τα δύο πρώτα επεισόδια της πρώτης σεζόν- ούτε το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε  στην πλέον διαμοιρασμένη μέσω πειρατικών sites (βλ. Torrents) σειρά για το 2012, το 2013 και το 2014 αλλά ο προβληματισμός και οι νεόκοπες θεωρίες που ανέπτυξαν ορμώμενοι από το «Game of Thrones» ιστορικοί και φιλόσοφοι, όπως λόγου χάρη ο Ζακ Αταλί που έγραψε στο Huffington Post: «Χωρίς καμμιά αμφιβολία, η επιτυχία του Game of Thrones βρίσκεται στο γεγονός ότι το σενάριο της σειράς δείχνει αυτό που θα ζήσει σύντομα ο πλανήτης μας: ένα είδος νέου Μεσαίωνα, γεμάτου βία, αταξία, φυσικές καταστροφές, πολεμικούς ηγέτες, μάχες εξουσίας με γρήγορες εναλλαγές.



Το Game of Thrones περιγράφει τον κόσμο που έρχεται μετά το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας, έναν νέο θεαματικό Μεσαίωνα όπου καμία εξουσία δεν είναι σταθερή και όπου όλα επιτρέπονται. Μπορούμε να αρνηθούμε την παγκοσμιοποίηση, μπορούμε να κλειστούμε στον μικρόκοσμό μας. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτό είναι αδύνατο: Ο νέος Μεσαίωνας είναι εδώ. Μας γοητεύει. Είναι γεμάτος ωραίες ιστορίες και υποσχέσεις. Γεμάτος βαρβαρότητα επίσης. Μας περιμένει. Εμείς πρέπει να δούμε πώς θα τον χρησιμοποιήσουμε».

«Ο χειμώνας έρχεται» στο ΘΕΜΑ»

Ανατριχίλα και μόνο από τη μουσική και τα εικονοκλαστικά γραφικά των τίτλων αρχής του πρώτου επεισοδίου. Στην άχρονη γη του Γουέστερος δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί χαρακτήρες.

Αλλά άνθρωποι παραδομένοι στο πρωτόγονο ένστικτο της επικράτησης που υπηρετούν τον απώτερο σκοπό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με κάθε θεμιτό και κυρίως αθέμιτου μέσου του Σιδερένιου Θρόνου 

Ο βασιλιάς Ρόμπερτ Μπαράθηον ταξιδεύει στο Βορρά, για να ζητήσει από τον άλλοτε συμπολεμιστή και αδελφικό φίλο του Νεντ Σταρκ να αναλάβει τη θέση του δολοφονημένου συμβούλου του Τζον Άρρυν (Χέρι του Βασιλιά). Ο αρχηγός της φαμίλιας των Σταρκ ξεκινά το ταξίδι για το μακρινό, διεφθαρμένο και αφιλόξενο -χάρη στη σύζυγο του βασιλιά Σέρσεϊ Λάννιστερ και τον δίδυμο αδελφό της Τζέιμι- Νότο του Κινγκς Λάντινγκ μαζί με τις κόρες του Σάνσα και Άρυα, την ώρα που ο νόθος γιος του Τζον Σνόου αποφασίζει να αυτοεξοριστεί στη Νυχτερινή Φρουρά, παίρνοντας αιώνιο όρκο να φυλά τα βόρεια σύνορα των επτά βασιλείων από μια άγνωστη, άφατη αλλά υπαρκτή απειλή. 

Εν τω μεταξύ στην ήπειρο του Essos ο Βισέρυς Ταργκάρυεν, γιος του βασιλιά Αίρυς Ταργκάρυεν που ανατράπηκε έπειτα από την ήττα του στον πόλεμο από τον εξαδελφό του Ρόμπερτ Μπαράθηον, εξυφαίνει τα δικά του σχέδια για την ανακατάληψη της εξουσίας με όχημα την θυελογέννητη, φαινομενικά άβουλη και εύθραυστη, αδελφή του Νταϊνέρις.

(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Μην τo χάσετε!

{{{ articlebanner-728x90-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-2 }}}
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης