Εννιά πολυαναμενόμενες ταινίες στις αίθουσες τον Οκτώβρη

Εννιά πολυαναμενόμενες ταινίες στις αίθουσες τον Οκτώβρη

Διαβάστε ποιες είναι και γιατί τις περιμένουμε με τόσο ενδιαφέρον

Εννιά πολυαναμενόμενες ταινίες στις αίθουσες τον Οκτώβρη
Gone Girl



Κλείσιμο
Ο σκηνοθέτης David Fincher φέρνει την πετυχημένη νουβέλα της Gillian Flynn “Gone Girl” στη μεγάλη οθόνη. Ο Fincher προσθέτει τις δικές του πινελιές στην ιστορία, με την πλοκή να είναι γεμάτη απροσδόκητες “στροφές”. Ο Ben Afleck πρωταγωνιστεί ως Nick, ο οποίος επιστρέφει σπίτι για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του, Amy (Rosamund Pike), αγνοείται. Αμέσως γίνεται ο κύριος ύποπτος και στιγματίζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αποκαλύπτουν έναν αποτυχημένο γάμο. Το μυστήριο της σχέσης τους δημιουργεί ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ, με την αγωνία στο κατακόρυφο. Η “σκοτεινή” ματιά του Fincher, ταιριάζει απόλυτα σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές, με τη γραφή της Flynn: “Δημιουργεί ένα στοιχειωμένο κόσμο όπου οι άνθρωποι αμφιταλαντεύονται βίαια ανάμεσα στην καθημερινότητα και την εκτροπή”.



Whiplash




Νικήτρια των βραβείων “Grand Jury Prize” και “Audience Award”, η πολυαναμενόμενη ταινία “Whiplash” είναι το παραμύθι ενός νεαρού τζαζ ντράμερ και του αδίστακτου δασκάλου του. Τον δάσκαλο που καθοδηγεί το μαθητή του με φανατικό ζήλο, ερμηνεύει ο ηθοποιός JK Simmons, ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει προσδοκίες για Οσκαρ. Ισάξια δίπλα του στέκεται ο συμπρωταγωνιστής του, Milles Teller, στο ρόλο ενός εφήβου που θέλει πάντα να είναι πρώτος. Σύμφωνα με το Variety, η ταινία “γκρεμίζει τα κλισέ του είδους με τα μουσικά θέματα, επενδύοντας στην ψυχολογική κορύφωση και την ένταση που βρίσκει κανείς στο πεδίο της μάχης ή στην αρένα των πιο ανταγωνιστικών αθλημάτων”.



71




Η ταινία 71' είναι η ιστορία ενός Βρετανού στρατιώτη με φόντο το Belfast του 1971.Ο Jack O’Connell πρωταγωνιστεί σε ένα συναρπαστικό πολεμικό θρίλερ ως ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης που εγκαταλείπεται από τους συντρόφους, ύστερα από ταραχές στο δρόμο. Προσπαθώντας να δραπετεύσει, πέφτει στα χέρια μιας προτεσταντικής παραστρατιωτικής ομάδας και στη συνέχεια καταλήγει αιχμάλωτος δυο Καθολικών οι οποίοι δεν ξέρουν σε ποια φατρία του IRA να τον παραδώσουν. Το The Holywood Reporter χαρακτηρίζει την ταινία ως “πολεμικό θρίλερ καθολικής σημασίας”.



Nightcrawler



Ο Jake Gyllenhaal πρωταγωνιστεί σε ένα θρίλερ που φλερτάρει ανάμεσα στο νεο-νουάρ και τη σάτιρα, αποκαλύπτοντας το νυχτερινό υπόκοσμο του Λος Άντζελες. Υποδύεται τον αντιήρωα Louis Bloom, ο οποίος ξεκινά να κινηματογραφεί σκηνές σφαγής έτσι ώστε να τις πουλά στα ενδιαφερόμενα τοπικά μέσα. Ο Louis Bloom είναι ένας χαρακτήρας εθισμένος στη βία αναζητώντας απελπισμένα την επόμενη “δόση” του σε αιματοχυσίες. Είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον βετεράνο σεναριογράφο Dan Gilroy (The Bounce Legacy), για τον οποίο έγραψε το The Holywood Reporter: “Έχει εξαιρετικό ταλέντο στο να βάζει τους χαρακτήρες στις πιο περίεργες καταστάσεις”. Ο Rene Russo συμπρωταγωνιστεί σαν ένας αδίστακτος διευθυντής ειδήσεων ο οποίος κυνηγάει τη δόξα όπως ο Bloom κυνηγάει τις σφαγές...



The Tale of Princess Kaguya




Ύστερα από την ανακοίνωση του σκηνοθέτη animation, Hayao Miyazaki, ότι αποσύρεται με την κυκλοφορία του “The Wind Rises” το 2013, υπήρξαν φήμες ότι το γνωστό ιαπωνικό στούντιο Ghibli (Spirited Away, My Neighbour Tortoro) θα έκλεινε το σχετικό τμήμα. Όμως τελικά το The Tale of Princess Kaguya έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα του Ghibli από έναν άλλο ιδρυτή του, τον Isao Takahata. O Takahata, που είναι γνωστός για το αριστούργημα Grave of the Fireflies, μεταβαίνει σε ένα πιο ιμπρεσιονιστικό στυλ. Στην ταινία επιλέγονται γραμμικά σχέδια τα οποία γεμίζουν από χρώματα ακουαρέλας για να πουν την ιστορία ενός κοριτσιού που βρέθηκε στο δάσος από έναν ηλικιωμένο άνδρα που έκοβε μπαμπού.


Goodbye to Language




Ενώ οι ιδρυτές του Ghibli αποσύρονται, ο 83 χρονών Jean-Luc Godard δε δείχνει ίχνος κούρασης. Η τελευταία του δουλειά κέρδισε το Jury Price στο φεστιβάλ Κανών. Σύμφωνα με το The Evening Standar: “Ο άρχοντας γνωρίζει ακόμα τι κάνει, ακόμα και αν εμείς συχνά δε γνωρίζουμε!”. Στην ταινία πρωταγωνιστεί το σκυλί του Godard, Roxy, το οποίο περιπλανιέται από σκηνή σε σκηνή. Είναι η πρώτη απόπειρα του Ελβετού σκηνοθέτη σε 3D. Το The AV Club έγραψε για την ταινία “Είναι εύκολα το πιο ευφάνταστο 3D που έχω δει”.




White Bird in Blizzard




O Gregg Araki βασίζεται στη νουβέλα της Laura Kasischke για τη δημιουργία του White Bird in Blizzard . Η ταινία εστιάζει στην δεκαεφτάχρονη Kat (Shailene Woodley) η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απροσδόκητη εξαφάνιση της μητέρας της (Eva Green). Ύστερα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο εξαιρετικό The Fault in Our Stars, η Woodley επιλέχθηκε για το έργο του Araki το οποίο ασχολείται με θέματα όπως η εικόνα του σώματος, η σεξουαλική αφύπνιση και η ακραία δυσλειτουργία της οικογένειας. Η Eva Green, στο ρόλο της μητέρας, πήρε εύσημα για την ερμηνεία της.


The Decent One




Όταν οι στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών κατέλαβαν το σπίτι της οικογένειας του Heinrich Himmler στις 6 Μαΐου του 1945, ανακάλυψαν γράμματα, ημερολόγια και φωτογραφίες που άνηκαν στον αρχηγό των SS, ο οποίος αυτοκτόνησε 15 μέρες μετά. Για τη δημιουργία της ταινίας χρησιμοποιήθηκε αρχειακό υλικό και αυτά τα έγγραφα για να εξερευνηθεί η ανθρώπινη πλευρά εκείνου που είναι υπεύθυνος για αμέτρητους θανάτους. Η Vanessa Lappa, εγγονή οικογένειας που επέζησε απ' το Ολοκαύτωμα, δήλωσε στο NPR: “Τους γονείς μου είναι απίθανο να τους αγγίξει αυτή η ταινία... Είναι πολύ κοντά και ενωμένοι λόγω αυτών που πέρασαν οι δικοί τους γονείς”.


Lilting




Ο σκηνοθέτης απ' την Καμπότζη, Hong Khaou, διηγείται την ιστορία μιας Κινέζας μητέρας που θρηνεί για το θάνατο του γιου της. Ο Ben Whishaw πρωταγωνιστεί ως ο εραστής του γιου και σύμφωνα με το Robert Ebert.com: “Είναι ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός της ηλικίας του και όσα κάνει είναι “φρέσκα” και απροσδόκητα”. Στο ρόλο της μητέρας η Cheng Pei-pei (Crouching Tiger, Hidden Dragon) βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας και ακόμα μιλά στο νεκρό γιο της. Ο Guardian έγραψε για την ταινία: “Υφαίνει μια πολύπλοκη πραγματεία για το πένθος, την αγάπη, τη μνήμη και τη γλώσσα”.


Πηγή BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης