Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Επιβίβαση τώρα στο τρένο αδρεναλίνης του «Snowpiercer» και το ταξίδι ζωής των «Διασταυρούμενων ζωών»

 Οι ταινίες της εβδομάδας

Snowpiercer

Του Τζουν-Χο Μπουνγκ
Με τους Κρις Εβανς, Τζέιμι Μπελ, Τίλντα Σουίντον, Τζον Χαρτ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας / 2013 / Ν. Κορέα - ΗΠΑ - Γαλλία - Τσεχία

Κλείσιμο


Από τις πιο συναρπαστικές ταινίες των τελευταίων χρόνων: άπαξ και μπεις στο «Snowpiercer» δεν θες να κατέβεις. Ή θες; Με την ανθρωπότητα παγωμένη και κατεστραμμένη, οι μοναδικοί επιζώντες έχουν μάθει να ζουν μέσα σε ένα τρένο που ταξιδεύει ασταμάτητα πάνω στη Γη. Αλλά το ταξικό χάσμα, παρότι κυριολεκτικά μικρό -μερικά βαγόνια διαφορά, οι πλούσιοι μπροστά, οι φτωχοί πίσω-, είναι στην πραγματικότητα τεράστιο και απάνθρωπο. Η εξέγερση θα είναι μόνο η αρχή. Και η τροχιά ανεξέλεγκτη.

Το Θεώρημα Μηδέν / The Zero Theorem

Του Τέρι Γκίλιαμ
Με τους Κρίστοφ Βαλτς, Μέλανι Τιερί, Ντέιβιντ Θιούλις, Ματ Ντέιμον

Επιστημονικής φαντασίας / 2013 / ΗΠΑ - Ρουμανία - Βρετανία



 Ενας εκκεντρικός, απομονωμένος μαθηματικός καλείται να λύσει το Θεώρημα Μηδέν και να βρει έτσι το νόημα της ζωής στο νέο υπαρξιακό - κωμικό - δράμα - επιστημονικής φαντασίας του (ευτυχώς) αμετανόητα αυθεντικού Τέρι Γκίλιαμ. Το γοητευτικό όμως αναρχικό χάος που κάποτε δημιούργησε ταινίες όπως το «Brazil» εδώ, δυστυχώς, πνίγεται στη σκόνη σκουριασμένων ιδεών.

Διασταυρούμενες ζωές / Circles

Του Σρντάν Γκολούμποβιτς
Με τους Λέον Λούτσεβ, Αλεξάνταρ Μπερτσέκ

Δραματική / 2013 / Σερβία - Γερμανία - Γαλλία - Σλοβενία - Κροατία



Τα βραβεία που έχει κερδίσει στο Σάντανς και το Βερολίνο δεν είναι ο κύριος λόγος για να δείτε τις «Διασταυρούμενες ζωές», μια αντιπολεμική ταινία που καταγράφει το πώς μια δολοφονία σε ένα χωριό της Βοσνίας εν καιρώ πολέμου συνεχίζει να επηρεάζει μια ομάδα ανθρώπων 12 χρόνια μετά. Ο ανθρωπισμός στην καρδιά της ιστορίας και ο εξαιρετικός σκηνοθετικός χειρισμός του Σρντάν Γκολούμποβιτς, όμως, είναι.

Sacro Gra

Του Τζιανφράνκο Ρόσι
Ντοκιμαντέρ / 2013 / Ιταλία




Το πρώτο ντοκιμαντέρ που κερδίζει Χρυσό Λέοντα στη Βενετία ακολουθεί τις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κατά μήκος του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της Ιταλίας.

Βαλέσα - Η δύναμη της ελπίδας / Walesa. Czlowiek z nadziei

Του Αντρέι Βάιντα
Με τους Ρόμπερτ Βίκιεβιτς, Ανιέσκα Γκροτσόσκα, Μαρία Ροζάρια Ομάτζιο

Βιογραφική / 2013 / Πολωνία



Για μια τόσο επεισοδιακή ζωή όσο εκείνη του Πολωνού Λεχ Βαλέσα, η βιογραφική ταινία του Αντρέι Βάιντα ξεπροβάλλει παραδόξως άτονη, παρά τον ιστορικό - πολιτικό - κοινωνικό χαμό των σχεδόν 30 χρόνων που παρουσιάζει. Και οι (χαλαρές) απόπειρές της να ξεφύγει από την αγιογραφία αποτυγχάνουν.

Ηθοποιοί: Ημερολόγιο σπουδής

Του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Ντοκιμαντέρ / 2014 / Ελλάδα

Βραβείο κοινού στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και την ταινία του που παρακολουθεί το… δράμα των σπουδών μιας ομάδας φοιτητών δραματικής σχολής.

Η τέχνη της κρίσης: Η περίπτωση του θεάτρου

Της Κατερίνας Πατρώνη
Ντοκιμαντέρ/ 2014 / Ελλάδα

Οδηγός επιβίωσης για θεατρικές ομάδες εν καιρώ κρίσης από τη βετεράνο ντοκιμαντερίστρια Κατερίνα Πατρώνη.

Aίθουσες

Αθήνα
Snowpiercer Αθήναιον αίθ. 1, Village Cinemas Athens Metro Mall αίθ. 5, Νανά Cinemax Cyta αίθ. 2, 4, Αθήναιον Cinepolis αίθ. 1, Village 15 Cinemas @ The Mall αίθ. 2, 11, 13, Odeon Κοσμόπολις Μαρούσι αίθ. 7, Village 9 Cinemas @ Faliro αίθ. 7, 9, Village 5 Cinemas Pagrati αίθ. 4, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta αίθ. 1, 4, Village Shopping and More Ρέντη αίθ. 1, 8, 9  Διασταυρούμενες ζωές Αστυ Το Θεώρημα Μηδέν Ιντεάλ, Αθήναιον αίθ. 2, Νανά Cinemax Cyta αίθ. 5, Gazarte, Αθήναιον Cinepolis αίθ. 4, Μικρόκοσμος Filmcenter, Τριανόν Filmcenter Βαλέσα - Η δύναμη της ελπίδας Γαλαξίας 3D Digital αίθ. 2, Cinerama Digital Cinema, Ιλιον Digital Cinema, Αβάνα Sacro Gra Ελλη Ηθοποιοί: Ημερολόγιο σπουδής Διάνα, Ταινιοθήκη αίθ. 2 Η τέχνη της κρίσης: Η περίπτωση του θεάτρου Ταινιοθήκη αίθ. 2

Θεσσαλονίκη
Snowpiercer Village Centre αίθ. 4,9, Village στο Λιμάνι αίθ. 3 Το Θεώρημα Μηδέν Παύλος Ζάννας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης