«Οι Αδερφοφάδες»: Το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν




Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με τους συγκλονιστικούς «Αδερφοφάδες». 

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Οι αδερφοφάδες» σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Οι συγκλονιστικοί «Αδερφοφάδες» είναι το τρίτο από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη που προσφέρει το «Πρώτο Θέμα». 

Μετά από τα εμβληματικά «Καπετάν Μιχάλης» και «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» έρχονται οι θρυλικοί «Αδερφοφάδες». Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, ποτισμένο από την αγωνία και το πάθος του Καζαντζάκη, στοιχεία που ξεχειλίζουν σε παραγράφους-φωτιά όπως αυτή: «Μακρινή πολύ 'ναι η στράτα, μη φοβάστε αδέρφια! Οι ρίζες μας δεν είναι μονάχα εδώ κάτω στη γης, πιάνουν και τον ουρανό και θρέφονται και γι’ αυτό η ράτσα μας είναι αθάνατη. Όρτσα το λοιπόν, παιδιά, Κουράγιο!» γράφει ο μεγάλος Κρητικός. Πάντα επίκαιρος, ο Καζαντζάκης πολεμά τον διχασμό με το ενωτικό του κάλεσμα, εστιάζοντας στην περηφάνεια του να είναι κανείς Έλληνας. 

Μην χάσετε την ερχόμενη Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, μαζί με το «Πρώτο Θέμα» τους «Αδερφοφάδες» σε έναν πολυτελή, σκληρόδετο τόμο.

Μην το χάσετε!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr