«Μικρές Ιστορίες, τα παιδιά διαβάζουν στους μεγάλους»

«Μικρές Ιστορίες, τα παιδιά διαβάζουν στους μεγάλους»

To νέο βιβλίο του Στάθη Βλαχάκου, με 14 αυτοσχέδιες παραμυθένιες ιστορίες, μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο δώρο για τα Χριστούγεννα 

«Μικρές Ιστορίες, τα παιδιά διαβάζουν στους μεγάλους»
Στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Βλαχάκου, υπό τον τίτλο:«Μικρές Ιστορίες, τα παιδιά διαβάζουν στους μεγάλους» από τις εκδόσεις Οσελότος.
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου , που έγινε από την υπεύθυνη των εκδόσεων Οσελότος κ. Λένα Παντοπούλου, τον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Στάθη Βλαχάκο και την εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώτα Παππά, υπογραμμίστηκε η παιδαγωγική αξία των μύθων και των ιστοριών καθώς και η ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης,όπως αυτή καλλιεργείται μέσα από παιχνίδια ρόλων και φαντασίας αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις και δράσεις.
        Στο βιβλίο αυτό 14 αυτοσχέδιες παραμυθένιες ιστορίες έχουν ως βασικό σκοπό να κεντρίσουν την περιέργεια και την φαντασία του παιδιού προκαλώντας τη συμμετοχή του στη δημιουργία μιας καινούργιας ιστορίας με νέα πλοκή, με παρεμβάσεις στο σενάριο, ακόμα και με εναλλαγή ρόλων των πρωταγωνιστών.
Κλείσιμο
…Και εκεί στον αόριστο τόπο και χρόνο του… Μια φορά κι έναν καιρό… μικροί και μεγάλοι γίνονται πρωταγωνιστές, φτιάχνουν τους δικούς τους τίτλους και δίνουν τις δικές τους ερμηνείες  φτιάχνοντας από την αρχή Μικρές Ιστορίες.
       Το αναγνωστικό ταξίδι στις σελίδες του βιβλίου διακρίνεται από θαυμαστή απλότητα, αλλά και από μια άφταστη διδακτικότητα συμβολικών και αλληγορικών στοιχείων. Οι συμβολισμοί και τα μηνύματα είναι διάχυτα, γλαφυρά ίσως σε κάποια σημεία, άλλες πάλι φορές κρυμμένα πίσω από λέξεις, αλλά σίγουρα είναι διάσπαρτα στα συναισθήματα των ηρώων που ξεδιπλώνονται μέσα από τις πράξεις τους και δίνουν εύστοχα το μήνυμα στον αναγνώστη που διαβάζει… όχι με το μυαλό αλλά με την παιδική αθωότητα της ψυχής του.Γνώριμες ιστορίες από την μυθολογία καθώς και τίτλοι κλασσικών παραμυθιών πλέκονται με το νήμα του φανταστικού, παίρνουν χρώμα και έμπνευση και δίνουν κλότσω να γυρίσει παραμύθι αρχινίσει…
Η αναγνωστική διαδρομή στις "Μικρές Ιστορίες" προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τις αφηγήσεις των μεγάλων και τα παραμύθια με τρόπο ευφάνταστο και πρωτότυπο και να τις επανασυνδέουν  συχνά μέσα από  νέες ερμηνείες που προκαλούν έκπληξη.Μέσα από τους τίτλους το παιδί μπορεί να φτιάξει τη δική του μοναδική ιστορία, η οποία θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για ένα νέο πνευματικό δημιουργικό ταξίδι.
  -Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού, κ. Βύρων Σαμαρόπουλος, ο ζωγράφος και εικονογράφος,Moma Stojanovic,ο εκπρόσωπος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Σταύρος Βλαχογιάννης και πλήθος κόσμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης