Μπορεί να επιβιώσει ένα ροµπότ στην άγρια φύση;

Μπορεί να επιβιώσει ένα ροµπότ στην άγρια φύση;

Το ροµπότ στο ερηµονήσι είναι το νέο βιβλίο του Πίτερ Μπράουν, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Μπορεί να επιβιώσει ένα ροµπότ στην άγρια φύση;
Το ροµπότ στο ερηµονήσι, εκδόσεις Πατάκη
Συγγραφέας: Πίτερ Μπράουν
Εικονογράφηση: Πίτερ Μπράουν
Μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας

Μπορεί να επιβιώσει ένα ροµπότ στην άγρια φύση;
Όταν η Ρόζι, το ροµπότ, ανοίγει τα µάτια της για πρώτη φορά, ανακαλύπτει ότι είναι µόνη της σ’ ένα έρηµο νησί. ∆εν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί αλλά ξέρει ότι πρέπει να προσαρµοστεί στο περιβάλλον για να επιβιώσει. Τα ζώα του νησιού όµως δεν αποδέχονται τη Ρόζι. Όταν αποκτά φιλικές σχέσεις µαζί τους, νιώθει ότι το νησί είναι ο τόπος της – µέχρι που, κάποια µέρα, το ξεχασµένο παρελθόν της εµφανίζεται πάλι… Ένα µυθιστόρηµα γεµάτο συναίσθηµα και δράση, που µιλάει για το τι συµβαίνει όταν η φύση και η τεχνολογία έρχονται σε σύγκρουση.

«Θα πρέπει να σου υπενθυµίσω, αναγνώστη µου, ότι η Ρόζι δεν είχε ιδέα για το πώς βρέθηκε σ’ εκείνο το νησί. ∆εν ήξερε ότι είχε φτιαχτεί σε ένα εργοστάσιο και ότι έπειτα τοποθετήθηκε σε µια αποθήκη για να καταλήξει να διασχίζει τον ωκεανό µέσα σε ένα φορτηγό πλοίο. ∆εν ήξερε ότι ένας τυφώνας είχε βουλιάξει το πλοίο και είχε αφήσει το κιβώτιό της να πλέει επί µέρες πάνω στα κύµατα, µέχρι που ξεβράστηκε τελικά στην ακτή. ∆εν ήξερε ότι είχε ενεργοποιηθεί κατά λάθος από εκείνες τις περίεργες ενυδρίδες. Καθώς το ροµπότ ατένιζε το νησί, ούτε που του περνούσε απ’ το µυαλό η σκέψη ότι δεν προοριζόταν ποτέ να βρεθεί σ’ αυτό το µέρος. Για τη Ρόζι, αυτό το µέρος ήταν ο τόπος της».

Ο Πίτερ Μπράουν είναι συγγραφέας και εικονογράφος πολλών παιδικών βιβλίων, που έχουν αγαπηθεί και µεταφραστεί σε πολλές χώρες του κόσµου. Κάποια βιβλία του έχουν µπει στη λίστα των µπεστ σέλερ της εφηµερίδας The New York Times και έχει τιµηθεί µε το βραβείο Caldecott Honor (για το Creepy Carrots!), µε το βραβείο καλύτερου εικονογραφηµένου βιβλίου για παιδιά και µε το βραβείο Children’s Choice Book Award για τον Εικονογράφο της Χρονιάς. Το Ροµπότ στο ερηµονήσι είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας.
Η ιστοσελίδα του είναι peterbrownstudio.com

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του για παιδιά Η δασκάλα µου είναι τέρας! (Όχι, δεν είµαι.)

«Η πρώτη προσπάθεια του Πίτερ Μπράουν να γράψει για µεγαλύτερες ηλικίες είναι επιτυχηµένη. (…) Οι αναγνώστες θα γοητευτούν από τη Ρόζι, ενώ το ανοιχτό τέλος του βιβλίου αφήνει περιθώρια για περισσότερες περιπέτειες. (…) Τα εικονογραφηµένα βιβλία του Πίτερ Μπράουν εµφανίζονται σταθερά στις λίστες των µπεστ σέλερ και έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης