«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο» του Παναγιώτη Λιαργκόβα

«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο» του Παναγιώτη Λιαργκόβα

Παρουσιάζεται σήμερα, 16 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο Caravel το βιβλίο «Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο: η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας» των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου.

«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο» του Παναγιώτη Λιαργκόβα
Πρόκειται για ένα ιστορικό βιβλίο που αναφέρεται στην προσπάθεια ενοποίησης της Ευρώπης, κυρίως μετά το 1940 και εξηγεί γιατί το εγχείρημα αυτό έχει τελικά πετύχει. Ο καθηγητής και επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, δήλωσε στο protothema.gr: «Το βιβλίο αυτό αποτελεί καρπό πολύ προσεκτικής έρευνας και συγκέντρωσης  ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών πληροφοριών. Είναι αυτό που στην ακαδημαϊκή γλώσσα ονομάζουμε ένα “έργο αναφοράς”. Ένα έργο δηλαδή στο οποίο μπορεί να ανατρέξει οποιοσδήποτε και να λάβει ακριβή και τεκμηριωμένη γνώση για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις συνθήκες και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την έως τώρα πορεία της».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Θεοδωράκης, Επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι, Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Πάνος Καζάκος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, μέλος της Ε.Ε. του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και δ/ντής της εφημερίδας Η Καθημερινή Αλέξης Παπαχελάς.

info
Ξενοδοχείο Caravel, αίθουσα Ilissos, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιόλα (www.tziola.gr)

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης