Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (για αρχαρίους) από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Ιωάννα Μπαμπέτα, συγγραφέας παιδικών βιβλίων
• Διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα, 17:30-20:00 
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν δωρεάν δύο βιβλία από τη σειρά «Μικρές καληνύχτες».

Αντικείμενο: Στις οκτώ συναντήσεις μας θα διαβάσουμε, θα γράψουμε, θα σβήσουμε. Κυρίως όμως θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα Τι, στα Πώς και στα Γιατί που θα προκύψουν.
Κλείσιμο

Αναλυτικά: Τι σημαίνει καλό παιδικό βιβλίο; Αυτό που διδάσκει ή μήπως αυτό που ταξιδεύει τον μικρό αναγνώστη; Αυτό που απαντά σε ερωτήματα ή μήπως αυτό που βοηθά το παιδί να σκεφτεί και να βρει μόνο του τις λύσεις;

Πώς γράφεται ένα καλό παιδικό βιβλίο; Τα βιβλία για παιδιά γράφονται από ενήλικες. Οι ενήλικες τελικά ξέρουν περισσότερα; Πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα της παιδικής μας ηλικίας; Πώς θα μιλήσουμε στα σύγχρονα παιδιά που έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες και εμπειρίες από ό,τι είχαμε εμείς όταν ήμασταν παιδιά;

Γιατί θέλουμε να γράψουμε για παιδιά; Γιατί μας αρέσουν κάποιες ιστορίες και κάποιες άλλες όχι; Και γιατί, τελικά, να διαβάσει κάποιος την ιστορία μας;

Κι όταν η ιστορία μας είναι έτοιμη… 
Η απόσταση από το συρτάρι έως την έκδοση είναι αρκετά μεγάλη. Όμως τα βήματα δεν είναι πολλά. Αρκεί:
1. Να μάθουμε να διαβάζουμε. Να διαβάζουμε και να καταλαβαίνουμε, όχι μόνο τι είναι αυτό που μας αρέσει, αλλά γιατί κάτι δεν μας αρέσει.
2. Να μάθουμε να σβήνουμε. Περισσότερο να σβήνουμε παρά να γράφουμε. 
3. Να κάνουμε συνεχή εξάσκηση.
4. Να είμαστε οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή.
Γιατί οι όμορφες ιστορίες γράφονται από καλούς αναγνώστες που έχουν σχέση αγάπης με τη γόμα τους.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιo Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ασχολήθηκε με την επιτόπια έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Τα αποτελέσματα της έρευνας εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Gutenberg με τίτλο Οι ηλικιωμένοι στον αγροτικό χώρο. Η επαφή της με τους ηλικιωμένους την επηρέασε βαθιά, με αποτέλεσμα σε πολλές από τις παιδικές ιστορίες της να φιλοξενεί και μια γιαγιά ή έναν παππού.
Παρακολούθησε σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού, κουκλοθέατρου, μετάφρασης, αλλά και πολλά σεμινάρια συγγραφής παιδικού βιβλίου - μυθιστορήματος από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. 
Έχει γράψει και εκδώσει είκοσι βιβλία για παιδιά και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις. Έχει επίσης συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις.
Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Προτείνει βιβλία, οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο αβίαστα, μέσα από το παιχνίδι και τη συζήτηση.
Διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου», της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Η Φωνή της Κω» (www.kosvoice.gr). Στη στήλη αυτή επιλέγει βιβλία μεταφρασμένα που θεωρεί πως θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο γύρω τους. Κάθε μήνα, επίσης, παρουσιάζει δύο παιδικά βιβλία στην εφημερίδα Ελληνική Γνώμη (www.greekgnomi.com), που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς. 
Είναι Πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Boardon Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης