«Οπως τα έζησα, βιβλίο Β'»: Η αυτοβιογραφία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

«Οπως τα έζησα, βιβλίο Β'»: Η αυτοβιογραφία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

«Οπως τα έζησα, βιβλίο Β'»: Η αυτοβιογραφία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη
Η συνέχεια της αυτοβιογραφίας του Γιάννη Βαρβιτσιώτη «Οπως τα έζησα» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη.

Τα γεγονότα που εξιστορούνται στο βιβλίο αυτό, που αποτελεί το δεύτερο μέρος της πολιτικής αυτοβιογραφίας του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τοποθετούνται μεταξύ δύο κομβικών για την Ελλάδα εκλογικών αναμετρήσεων, που αμφότερες οδήγησαν σε ήττα της Νέας Δημοκρατίας και στην ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.

O Γιάννης Βαρβιτσιώτης, εκ των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των τελευταίων δεκαετιών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, παρουσιάζει την περίοδο 1981-1993 «όπως την έζησε» εκ του σύνεγγυς, από την πρώτη γραμμή. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι κυβερνήσεις της «Αλλαγής» και η περίφημη «δεκαετία του 1980». Οι πολιτικές κόντρες και τα μεγάλα σκάνδαλα.

Κλείσιμο
Η πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και οι συγκλονιστικές ανακατατάξεις που επέφερε, ιδιαίτερα στη «γειτονιά» μας. Η «δεξιά παρένθεση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η νέμεση του Σκοπιανού.

Και φυσικά, η επί τριάμισι συναπτά έτη θητεία του συγγραφέα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα από τα κρισιμότερα υπουργεία του ελληνικού κράτους κατά την ταραγμένη γεωπολιτικά περίοδο των αρχών της δεκαετίας του ’90. Με τη θυμοσοφία και τη νηφάλια ματιά που χαρίζει η χρονική απόσταση, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης δίνει το στίγμα μιας ολόκληρης εποχής μέσα από γνωστά αλλά και άγνωστα στο ευρύ κοινό γεγονότα, δίνοντας με αμεσότητα, απλότητα και ειλικρίνεια τη δική του μαρτυρία για μια σημαδιακή περίοδο που σφράγισε εν πολλοίς τη μετέπειτα πορεία της χώρας.

ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ, ΒΙΒΛΙΟ Β΄ [1981-1993]
Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης