«Ο μύθος του Θησέα»: Ένα βιβλίο για παιδιά από τον νοσηλευτή Αριστείδη Δάγλα

«Ο μύθος του Θησέα»: Ένα βιβλίο για παιδιά από τον νοσηλευτή Αριστείδη Δάγλα

Τις γνωστές και λιγότερο γνωστές περιπέτειες του σπουδαίου αυτού ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας καταγράφει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο συγγραφέας και νοσηλευτής Αριστείδης Δάγλας

«Ο μύθος του Θησέα»: Ένα βιβλίο για παιδιά από τον νοσηλευτή Αριστείδη Δάγλα
«Ο Θησέας διέσχιζε τον χρόνο και τον χώρο με ικανότητα μοναδική. Πολλοί ήταν αυτοί που τον είδαν δίπλα στον Μιλτιάδη να κατατροπώνει τους Πέρσες στον Μαραθώνα. Κάποιοι άλλοι τον είδαν μεταξύ των θεών του Ολύμπου κι άλλοι πάλι μαρτυρούν πως ο σπουδαίος τούτος ήρωας ήταν πάντοτε παρών όταν οι Έλληνες τον είχαν ανάγκη. Έκανε κι άλλα, πολλά κατορθώματα σε χώρες που κανείς δεν είχε ξαναδεί, πέρα από τα όρια του κόσμου των ανθρώπων. Έτσι πέρασε στην ιστορία ως αθάνατος». Τις γνωστές και λιγότερο γνωστές περιπέτειες του σπουδαίου αυτού ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας καταγράφει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο συγγραφέας και νοσηλευτής, κ. Αριστείδης Δάγλας, γνωστός για τον «συγγραφικό μικροκόσμο» που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τα παραμύθια του για τα παγανά, τις λάμιες, τα στοιχειά και τα ξωτικά της λαϊκής μας παράδοσης.

Ο μύθος του Θησέα ζωντανεύει μέσα από ένα ζωντανό, περιεκτικό κείμενο, που ξετυλίγει άγνωστες και περιπετειώδεις πτυχές της δράσης του ήρωα, με την εξαιρετική εικονογράφηση του κ. Κώστα Φραγκιαδάκη σε 25 δισέλιδα. 

«Ήταν μια χρονοβόρα και απαιτητική προσπάθεια που ελπίζουμε να ανταποκριθεί τόσο στις προσδοκίες των αναγνωστών μας, μικρών και μεγάλων, όσο και του εκδοτικού οίκου Λιβανη που μας εμπιστεύτηκε μια τόσο σημαντική εργασία» σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο κ. Δάγλας.

Κλείσιμο
Την Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 7μμ, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Θησέας". Το βιβλίο θα προλογίσει  ο εκπαιδευτικός, κ. Γιώργος Τασιοπουλος και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι ηθοποιοί Χριστίνα Αλεξανιάν, Βαςίλης Παλαιολόγος και Βίκυ Πάστρα. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης