«Ο άνθρωπος φωτιά»: Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πατσαρού

«Ο άνθρωπος φωτιά»: Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πατσαρού

Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης, για νεαρούς αναγνώστες που θέλουν να προβληματιστούν και να σκεφτούν πέρα από τις βασικές γραμμές της ιστορίας

«Ο άνθρωπος φωτιά»: Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πατσαρού
«Είδα την πόλη σας να καίγεται. Είδα τα σπίτια σας να μαυρίζουν. Είδα τα δέντρα σας να γίνονται κάρβουνο και εσάς να τρέχετε μακριά. Πέταξα από θάμνο σε θάμνο, από ελιά σε ρείκι, από χωράφι σε χωράφι, από αυλή σε σπίτι και τα έκαψα όλα».

Φωτιά ξέσπασε στο νησί, το καλοκαίρι απέκτησε διαφορετικό χρώμα, άλλη μυρωδιά. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τον προηγούμενο Αύγουστο κάηκαν μαζί με τις πρώτες ελιές, θάφτηκαν στη στάχτη.

Η Άρτεμη όμως δεν τις ξέχασε. Είχαν ορκιστεί ότι θα δημιουργήσουν μια ιστορία, μαζί και οι τρεις. Το μυαλό της ήταν αφοσιωμένο εκεί, την τράβαγε μακριά από την καταστροφή, από το μυστήριο της φωτιάς. Η ιστορία όμως είχε ήδη αλλάξει, έκαιγε πια τα χέρια, όπως εκείνο το βράδυ που χίμηξε η πυρκαγιά στο δωμάτιό της. Ο άνθρωπος φωτιά ήταν δίπλα της και σκόπευε να παραμείνει.

Τρεις χαρακτήρες που αφηγούνται τα γεγονότα: ο γιος, ο πατέρας και ο παππούς.

Τρεις νέοι που ωριμάζουν μέσα από τη σύγκρουση με το παρελθόν και το μέλλον.
Κλείσιμο

Το τέλος της αθωότητας μέσα σ’ ένα καλοκαίρι που θα σημαδέψει τη ζωή τους…

Το τέλος της ιστορίας κρυμμένο στα καρέ ενός κόμικ.

Μη βιαστείτε να το διαβάσετε...




Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης, για νεαρούς αναγνώστες που θέλουν να προβληματιστούν και να σκεφτούν πέρα από τις βασικές γραμμές της ιστορίας. Τρία παιδιά (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) συναντιούνται κάθε καλοκαίρι στο νησί των παππούδων. Κάνουν σχέδια να φτιάξουν ένα κόμικ, παίζουν, ερωτεύονται. Και κάθε χειμώνα τρέφονται με τις αναμνήσεις και τις «φωτογραφίες» του καλοκαιριού. Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι διαφορετικό – μια μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει ένα μεγάλο τμήμα του νησιού και απειλεί τα σπίτια και τις ζωές τους. Η πυρκαγιά κρύβει ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό και στην αναζήτηση της αλήθειας τα παιδιά θα κληθούν να αμφισβητήσουν όσα ήξεραν για τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους.



Ο Κωνσταντίνος Πατσαρός πήρε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το πρώτο του βιβλίο, Το κουτί, που κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ζει στην Αθήνα και είναι εκπαιδευτικός.

Ο Γιώργος Γούσης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική στα ΤΕΙ Αθηνών. Έχει εκδώσει τη συλλογή σύντομων ιστοριών comics Ιστορίες από τις αθώες εποχές (ΚΨΜ, 2012). Ως εικονογράφος και σχεδιαστής comics έχει εργαστεί στον τύπο (ΒΗΜΑmen, ΒΗMAgazino, Τα Νέα, 9 της Ελευθεροτυπίας, Lifo, Athens Voice κ.ά.) και στον χώρο των εκδόσεων βιβλίου. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Polaris το graphic novel Ερωτόκριτος, που δημιούργησε μαζί με τους Δημοσθένη Παπαμάρκο και Γιάννη Ράγκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης