«Όταν ο Χρόνος ερωτεύτηκε την Ελπίδα» - Το τέταρτο βιβλίο του Κώστα Κ. Κατή

«Όταν ο Χρόνος ερωτεύτηκε την Ελπίδα» - Το τέταρτο βιβλίο του Κώστα Κ. Κατή

Η Ελπίδα είναι μια πανέμορφη νέα. Με μπλε μάτια, τέλειες σωματικές αναλογίες και εκρηκτικά συναισθήματα

«Όταν ο Χρόνος ερωτεύτηκε την Ελπίδα» - Το τέταρτο βιβλίο του Κώστα Κ. Κατή
«Όταν ο Χρόνος ερωτεύτηκε την Ελπίδα» είναι το τέταρτο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Κ. Κατή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Από μια παράξενη συμπεριφορά των φυσικών στοιχείων και από την υπέρβαση του «κατανοητού γίγνεσθαι», ο Χρόνος και η Ελπίδα που κατοικούν ως ιδέες στο νου του ανθρώπου, αποκτούν μοριακή δομή. Και το επόμενο στάδιο – από την ενέργεια μιας «μαγικής πηγής» - μεταλλάσσονται σε ανθρώπινες υπάρξεις. Με σάρκα και οστά, αλλά και με συνείδηση και συναισθήματα. Απόλυτη ενανθρώπηση. Κορυφαία εξέλιξη αυτής της μετάλλαξης, είναι ο έρωτας, που γεννιέται και αναπτύσσεται ανάμεσά τους. Και καθορίζει τη νέα πορεία που θα ακολουθήσουν: «Ο έρωτας των Μορίων!» όπως τον αποκαλούν. Αλλά απαλλαγμένος από την τυραννία του ενστίκτου.

Η Ελπίδα είναι μια πανέμορφη νέα. Με μπλε μάτια, τέλειες σωματικές αναλογίες και εκρηκτικά συναισθήματα. Συγκριτικά με τις «υπαρκτές γυναίκες» έχει πολλά χαρακτηριστικά. Αλλά και μια απροσδιόριστη ιδιαιτερότητα: Σαν το χαμόγελο των άστρων που τρεμοπαίζει στην ανατριχίλα της στείρας λίμνης. Η μορφή του Χρόνου προσδιορίζεται από την «παλλόμενη ταχύτητα» των φλεγόμενων και παγωμένων υλικών. Και είναι σχεδόν αδύνατο να την απεικονίσεις. Προσγειωμένος και αινιγματικός. Ψυχρός καταγραφέας των γεγονότων. Και μόνο ο έρωτας για την Ελπίδα, αλλάζει την όψη του. Και αναταράζει τα συναισθήματά του.
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Κ. Κατή. Ένα μυθιστόρημα με απρόσμενες ανατροπές, με παράξενα οράματα, με παλινδρόμηση της ζωής και του θανάτου. Και με ενδοσκόπηση της Σκοτεινής Δύναμης: του αέναου κατεστημένου, που ελλοχεύει στη “φωλιά του γενετικού Κακού” και τυραννά τις ατέλειωτες στρατιές των ανήμπορων και καταδικασμένων. Ένα μυθιστόρημα διαφορετικό. Όπως ο έρωτας του Χρόνου και της Ελπίδας. Αλλά και με ένα χρησμό, που προοιωνίζεται τον ερχομό του νέου ανθρώπου.
Κλείσιμο

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Κώστας Κ. Κατής έχει εκδώσει άλλα οκτώ βιβλία και πολλά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Αυγή, Βραδυνή (με τις πιο έγκυρες λογοτεχνικές σελίδες τη δεκαετία του '60), Νέα Πολιτεία, Δημοκρατική Αλλαγή και Αττικοβοιωτικό Κόσμο. Το επικολυρικό έργο του Πύρινη Πορεία – Από τη Γένεση ως την Ευρώπη, που μελοποίησε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Δημήτρης κατής, προτάθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, να διδαχθεί στα Γυμνάσια, στο πλαίσιο της «Καινοτόμου Ζώνης». Τα έργα του Κώστα Κ. Κατή έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από διακεκριμένους κριτικούς, όπως τον Βάσο Βαρίκα, τον Μπάμπη Κλάρα, τον Δημήτρη Σταμέλλο, τον Δημήτρη Κωστελλένο και άλλους. Επίσης, εγκωμιαστικά σχόλια έκαναν οι ακαδημαϊκοί Κωνσταντίνος Μουτσόπουλος, Χρήστος Ζερεφός, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Κωνσταντίνος Χ. Γρόλλιος. Ακόμα, πρυτάνεις και καθηγητές πανεπιστημίου και πολλές άλλες εξέχουσες μορφές της πνευματικής ζωής του τόπου εκφράστηκαν επαινετικά.

Ο Κώστας Κ. Κατής είναι δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στις εφημερίδες Απογευματινή και Απογευματινή της Κυριακής. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος στο Δημοσιογραφικό Ίδρυμα Μπότση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης