Βιβλίο: Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά

Βιβλίο: Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά

Επιλεγμένα ποιοτικά παραμύθια για υπέροχα «ταξίδια» στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων 

Βιβλίο: Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά
Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος για μικρούς και μεγάλους από το βιβλίο. Όταν δε, η θερμοκρασία πέφτει, το χιόνι μετατρέπει το γκρίζο τοπίο σε παραμυθένιο και όταν η φωτιά από το τζάκι ζεσταίνει το σώμα και την καρδιά, η αφήγηση όμορφων χριστουγεννιάτικων ιστοριών ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους όλη την οικογένεια.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος με πολυετή πείρα στο ποιοτικό παιδικό βιβλίο προτείνουν και για αυτά τα Χριστούγεννα επιλεγμένα παραμύθια που θα χαρίσουν στους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες μοναδικές στιγμές με χαμόγελα και τετραπέρατους ήρωες.


Κλείσιμο


«Του Αϊ-Βασίλη το μωρό» της  Smriti Prasadam-Halls

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων, η πιο συναρπαστική νύχτα της χρονιάς για όλα τα παιδιά! Εκτός από του Αϊ-Βασίλη το μωρό και το μικρό τάρανδο Ρου, που νιώθουν πολύ αδικημένοι. Ο Αϊ-Βασίλης και ο Ρούντολφ δεν τους αφήνουν να πάνε μαζί τους, όταν ξεκινάνε να μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Οι δύο μικροί φίλοι όμως ανακαλύπτουν δύο δώρα που έχουν ξεμείνει στο σπίτι κι έτσι αποφασίζουν να ξεκινήσουν για μία Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Διάσωσης!

Μία πολύ διασκεδαστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία με τρυφερή εικονογράφηση, 
που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν να μην είναι ανυπόμονα!

H Smriti Prasadam-Halls γεννήθηκε στη Νότια Ινδία και μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αγγλία όταν ήταν 2 ετών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε στο Χονγκ Κονγκ ως καθηγήτρια ιστορίας και αγγλικής φιλολογίας σε ένα διεθνές σχολείο. Επέστρεψε στην Αγγλία και εργάστηκε στο BBC στο εκδοτικό τμήμα και στην τηλεόραση, γνωρίζοντας μερικούς από τους πιο εξαιρετικούς συγγραφείς και εικονογράφους του πλανήτη. Ξεκίνησε να γράφει παιδικά βιβλία το 2012.




«Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε για να μείνει!» του Τimothy Knapman

Είναι στρουμπουλός, χαρωπός, οδηγεί έλκηθρο και έμενε στο Βόρειο Πόλο μέχρι που το σπίτι του τινάχτηκε στον αέρα! Κι έτσι βρήκε ένα άλλο για να μείνει... 

Όλοι θα φιλοξενούσαν με χαρά τον Αϊ-Βασίλη αλλά δυστυχώς δεν ήρθε μόνος του. Έφερε μαζί του και τα ξωτικά και τους ταράνδους! Και όλοι μαζί θα κάνουν το σπίτι άνω κάτω! Τα παιδιά φαίνεται να το διασκεδάζουν αλλά οι γονείς δεν αντέχουν τόση ακαταστασία... Θα καταφέρει ο Αϊ-Βασίλης να βάλει τάξη στο χάος που δημιούργησε για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι;

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολύχρωμη χιουμοριστική εικονογράφηση, με πρωταγωνιστή έναν ατζαμή και κάπως ασυνήθιστο Αϊ-Βασίλη που θα ξετρελάνει τα παιδιά! 

Ο Τimothy Knapman σπούδασε ιστορία στην Οξφόρδη. Έκτοτε γράφει τραγούδια, μιούζικαλ, όπερα και παιδικά βιβλία. Έχει κερδίσει διάφορα βραβεία για πολλά από τα έργα του, ενώ βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες. Του αρέσει να παρουσιάζει τα βιβλία του σε βιβλιοπωλεία και σε σχολεία. Περισσότερα για το συγγραφέα στο www.timothyknapman.co.uk 




«Η Παραμονή Χριστουγέννων του Τόμας» του Wilbert Vere Awdry

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και όλα τα παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα που θα βρουν το πρωί κάτω από το δέντρο! Τι θα γίνει όμως όταν ο Αϊ-Βασίλης φτάσει στο Νησί Σόντορ με ένα πολύ δυνατό κρύωμα; Ποιος θα μοιράσει τώρα τα δώρα στα παιδιά; Ευτυχώς, σε κάθε δυσκολία, ο Τόμας και οι φίλοι του είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους!   

Ένα νοσταλγικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο με κλασική εικονογράφηση, που αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της προσφοράς που πρεσβεύει ο Τόμας το Τρενάκι μέσα από το εορταστικό πνεύμα του παραμυθιού. 

O Τόμας το Τρενάκι είναι δημιούργημα του αιδεσιμότατου Wilbert Vere Awdry, ο οποίος γεννήθηκε στην αγγλική επαρχία και μεγάλωσε ακούγοντας τους ήχους των ατμομηχανών που περνούσαν κοντά από το σπίτι του. Όταν έγινε πατέρας άρχισε να δημιουργεί ιστορίες όπου πρωταγωνιστούσαν τρένα για να τις διηγηθεί στο μικρό του γιο. Σύντομα έγραψε και το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τόμας, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1945. Μέσα από τα βιβλία του Τόμας, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ομαδική εργασία, η τιμιότητα και η σημασία του να είσαι χρήσιμος.



«Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη» της Στέλλας Μιχαηλίδου σε εικονογράφηση της Μυρτούς Δεληβοριά

Είναι Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα που ζει ο Αϊ-Βασίλης τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του! Όλοι γκρινιάζουν και ανησυχούν καθώς δεν μπορούν να βρουν πουθενά τον Αϊ-Βασίλη, που χάθηκε ξαφνικά! Που μπορεί να έχει κρυφτεί και γιατί; Αν δεν βρεθεί, πώς θα πάρουν δώρα τα παιδιά; Μήπως αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα δώρα θα είναι διαφορετικά αλλά αληθινά; 

Η βραβευμένη συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου έγραψε μία διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά δώρα των Χριστουγέννων. Γραμμένο με παιχνιδιάρικα στιχάκια, το συγκινητικό κείμενο προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις και θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά των παιδιών. Την υπέροχη ιστορία εικονογράφησε αριστοτεχνικά η βραβευμένη εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο, που αποτελεί ένα αληθινό δώρο για τα Χριστούγεννα!

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει και σκηνοθετεί έργα που κυρίως απευθύνονται σε παιδιά και νέους, επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει κινησιολογία και χορό στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με τις παραπάνω ιδιότητες αλλά και με αυτή της ηθοποιού, συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Τα έργα της ανεβαίνουν συνεχώς από επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο της Πολυξένη κέρδισε το βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση για την εικονογράφηση και για το κείμενο, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015 και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Ιστορίες για παιδιά, του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης