Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Άννας Λάμπρου "Δικαίωμα στην ευτυχία" είναι στο ΘΕΜΑ

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Άννας Λάμπρου "Δικαίωμα στην ευτυχία" είναι στο ΘΕΜΑ

Μέσα από τα μάτια μιας βασανισμένης γυναίκας παρελαύνει ολόκληρη η Ελλάδα του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Όμως η μεγαλύτερη ήττα για την ηρωίδα θα έρθει τον καιρό της ειρήνης.

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Άννας Λάμπρου "Δικαίωμα στην ευτυχία" είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, το καθηλωτικό μυθιστόρημα «Δικαίωμα στην ευτυχία» της Άννας Λάμπρου είναι στο ΘΕΜΑ.

 

Κλείσιμο

Η Ελλάδα που απομακρύνεται στο βάθος της ιστορίας είναι το σκηνικό μπροστά από το οποίο εξελίσσεται το μυθιστόρημα «Δικαίωμα στην ευτυχία». Μια τοιχογραφία προσώπων, οικείων όσο και οι πρόγονοι κάθε Έλληνα, παρελαύνουν από τις σελίδες του βιβλίου, ο άξονας όμως παραμένει πάντα η Ελπινίκη. Το δράμα της είναι ότι, χωρίς να το θέλει, γίνεται μαγνήτης κάθε είδους δεινών, αν και, παρά τις αλλεπάλληλες και ατελείωτες συμφορές, η ίδια παραμένει ακλόνητη επιδιώκοντας την ευτυχία. Διαρκείς αποχωρισμοί από οικεία και αγαπημένα πρόσωπα, ένας παρ' ολίγον βιασμός από άτομο του οικογενειακού της κύκλου, ακόμη και μια απειλή δολοφονίας με την κάννη του όπλου στο κεφάλι της αναγκάζεται να αντιμετωπίσει η Ελπινίκη. Όπως εξηγεί η συγγραφέας, Άννα Λάμπρου, πρόκειται για μια γυναίκα καταπιεσμένη από τα ταμπού της εποχής της και τις νουθεσίες της αυστηρής της μάνας. Και παρόλο που η ίδια είναι αμόρφωτη, διαθέτει φιλοσοφημένο και ανεξάρτητο πνεύμα, ατράνταχτη λογική, κρίση και δράση που προκαλούν την αγάπη αλλά και το φθόνο».

Η διήγηση της Άννας Λάμπρου παρακολουθεί ακόμη και την πολιτική εξέλιξη της Ελλάδας, τα οράματα και τα προδομένα όνειρα ενός ολόκληρου λαού που αναζητά τη σωτηρία. Παρόλ’ αυτά, η ιστορία της Ελπινίκης, ρεαλιστική και βαθιά ανθρώπινη, συγκλονιστική από την πρώτη έως την τελευταία πρόταση του βιβλίου, είναι κατ’ ουσίαν η περιπέτεια της πίστης. Μιας πίστης για τη ζωή την ίδια, που επιμένει να παλεύει παρά τις πισώπλατες μαχαιριές που δέχεται.

 

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Δικαίωμα στην ευτυχία» της Άννας Λάμπρου.

 

  (στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).

 

Μην τo χάσετε!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης