«Οι Ελαιώνες του Βερολίνου»: Το πρώτο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Βουρδούνη

«Οι Ελαιώνες του Βερολίνου»: Το πρώτο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Βουρδούνη

Εντυπωσιακή  η παρουσίαση του βιβλίου απο τον Μάνο Ελευθερίου, τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα και τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου

«Οι Ελαιώνες του Βερολίνου»: Το πρώτο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Βουρδούνη
               Ξημερώνει η 1η Νοεμβρίου του 1940. Τρεις ημέρες μετά την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς, η Κέρκυρα συγκλονίζεται από τους ανελέητους βομβαρδισμούς. Ο επτάχρονος Αργύρης βρίσκεται μαζί με τη μάνα του Θοδώρα και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, τους δίδυμους Σάββα και Βαλάντη, στο υπόγειο του αρχοντικού τους, που σείεται ολόκληρο.

               Η αδελφή του Ασπασία και ο πατέρας του Ιάκωβος, γιατροί και οι δύο στο επάγγελμα, βρίσκονται στο νοσοκομείο της πόλης, όπου καταφτάνουν διαρκώς τραυματίες. Ο μόνος που λείπει είναι ο δεκαεπτάχρονος Άρης, το τέταρτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας. Η οργή και το μίσος που νιώθει για την οικογένειά του λόγω της ταπεινής καταγωγής της μάνας του είναι το αγκάθι που δηλητηριάζει καθημερινά τη ζωή όλων. Θα ακολουθήσουν τέσσερα χρόνια συγκρούσεων και διαρκών ανατροπών μέχρι να έρθει η κάθαρση των ηρώων, μέσα από την επανένωση της οικογένειας.


             Αυτός είναι ο καμβάς και το νήμα της αφετηρίας για ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “ΚΕΔΡΟΣ” Τίτλος του “ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ”.

Κλείσιμο
            Συγγραφέας του η γνωστή δικηγόρος Ιφιγένεια Βουρδούνη στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Τα πάθη, τα μίση, οι έρωτες και οι τρομερές συγκρούσεις των ηρώων με φόντο την Κέρκυρα, το Βερολίνο και την Αθήνα πλέκονται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης και συνθέτουν ένα σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό, που εντυπωσιάζει για μια συγγραφέα που μόλις τώρα ξεκινά την διαδρομή της.

              Εντυπωσιακή και η παρουσίαση του βιβλίου, την οποία ανέλαβαν ο μοναδικός Μάνος Ελευθερίου, ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας και ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου, σε μια διαδραστική εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων του βιβλίου από τον Στέλιο Μάινα, ο οποίος ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του μικρού Αργύρη, του Βενιαμίν της οικογένειας και αφηγητή της ιστορίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης