Παιδικό βιβλίο: Γιατί δεν έχω κέφια;

Παιδικό βιβλίο: Γιατί δεν έχω κέφια;

Τι συμβαίνει όταν η απουσία ενός τρυφερού φιλιού προκαλεί ντόμινο κακής διάθεσης; Υπάρχει «γιατρειά» για την κατσουφιά; Ανακαλύψτε το μυστικό στις σελίδες του βιβλίου

Παιδικό βιβλίο: Γιατί δεν έχω κέφια;
Ένα βροχερό πρωινό ο μπαμπάς έφυγε βιαστικός για τη δουλειά ξεχνώντας να δώσει ένα τρυφερό φιλί στη μαμά, η οποία τον αποχαιρέτησε στο πλατύσκαλο του σπιτιού συντροφιά με τη γάτα της.

Με τη βροχή, που σίγουρα δε βοηθάει στην διάθεση, η μαμά μπήκε στο σπίτι και δίχως να το καταλάβει μάλωσε αυστηρά τον Φίλιππο. Βλέπετε, είχε στενοχωρηθεί, αλλά και θυμώσει που ο μπαμπάς βυθισμένος στις σκέψεις του δεν την είχε χαιρετήσει γλυκά όπως κάθε ημέρα. Ο  Φίλιππος με τη σειρά του, επειδή του είχε μιλήσει απότομα η μαμά, ξέσπασε στη μικρή του αδελφή χωρίς λόγο, η οποία σαστισμένη αλλά και νευριασμένη «τα έβαλε» με την καλύτερή της φίλη στο σχολείο…

Πώς τελικά το ντόμινο της κακής διάθεσης θα σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του; Ποια θα είναι η «μαγική» κίνηση που θα απελευθερώσει τους ήρωές μας από την σκιά της «κατσουφιάς»;

Οι μικροί, αλλά και οι μεγαλύτεροι αναγνώστες θα πάρουν όλες τις απαντήσεις τους μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες και τα έξυπνα στιχάκια του βιβλίου «Γιατί δεν έχω κέφια;» της Σαρλότ Ζολότοβ, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μπορεί το υπέροχο, διασκεδαστικό αλλά και πολύ αληθινό βιβλίο της πολυβραβευμένης Αμερικανίδας συγγραφέως , ποιήτριας και εκδότριας να κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’60, αλλά η διαχρονικότητά του «μιλάει» κατευθείαν στην καρδιά των σημερινών παιδιών, αλλά και των γονιών.
Κλείσιμο

Η φετινή επανακυκλοφορία του, μάλιστα, συνοδεύεται και από μία νοσταλγική εικονογράφηση της Ζενεβιέν Γκοντμπού που μεταφέρει επακριβώς τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του βιβλίου, το οποίο με πολύ χιούμορ και τρυφερότητα περιγράφει τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κακή διάθεση όταν όλοι ξεσπούν σε όποιον βρουν μπροστά τους.

Η Ζολότοβ, η οποία είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στο παιδικό τμήμα των εκδόσεων Harper Collins στις ΗΠΑ, ξεχώρισε χάρη στη διαφορετική ματιά της για το παιδικό βιβλίο. Κατάφερε μέσα από τις σελίδες να περιγράψει συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φθόνος, ο πόνος του θανάτου, χωρίς υπερβολές αλλά με τρυφερότητα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης