«Ιππόκαμπος»: Το πρώτο βιβλίο της Μαριάντας Παπαϊωάννου

«Ιππόκαμπος»: Το πρώτο βιβλίο της Μαριάντας Παπαϊωάννου

Όταν η μοναξιά γίνεται επιδημία, κι όταν η καθημερινότητα μας μετατρέπει σε δυσδιάστατους, εγωκεντρικούς, σχεδόν γραφικούς χαρακτήρες, ποιο όνειρο μπορεί να μας θεραπεύσει; Η αγάπη...

«Ιππόκαμπος»: Το πρώτο βιβλίο της Μαριάντας Παπαϊωάννου
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του «Ιππόκαμπου» του πρώτου βιβλίου της Μαριάντας Παπαϊωάννου. Η νεαρή αλλά πολλά υποσχόμενη συγγραφέας – καλλιτέχνης βρέθηκε με τους φίλους και συνεργάτες της σε γνωστό bar του Ψυχικού όπου μίλησε για το όνειρο που μόλις εκπληρώθηκε αλλά και πώς πήρε την απόφαση να αφήσει για λίγο τα πινέλα και τους καμβάδες και να αποτυπώσει τις σκέψεις της στο χαρτί.  

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και μίλησε για τον «Ιππόκαμπο», ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας Γεώργιος Παξινός γνωστός για τη συμβολή του στην Ιατρική, με τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου.

Οι μελέτες του μάλιστα στη νευρολογία και τη νευροπαθητική έχουν οδηγήσει στην μερική καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών νόσων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. Στο πλευρό της Μαριάντας Παπαϊωάννου βρέθηκε και ο Δημήτρης Δημηρούλης, καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου αλλά και εκλεκτοί φίλοι όπως ο τραγουδιστής Γιάννης Χαρούλης, η Φανή Χαλκιά, η Λίνα Παπαδάκη, ο Μίνως Μάτσας και πολλοί άλλοι.
Κλείσιμο



Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Δύο διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται. Ο Ματίας Αρνίσι, καθηγητής νευροεπιστήμης στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, ερωτεύεται μια νεαρή ζωγράφο, την Μ. Δύο ζωές μπλέκονται μέσα από την αποσπασματική αφήγηση των ημερολογίων τους.  Η σύγκρουση στο παρόν αναγκάζει τον καθηγητή να ανατρέξει στο παρελθόν.

Ο τρόπος που βλέπει τα γεγονότα αλλάζει σταδιακά και παράλληλα αλλάζει κι ο δρόμος του προς την επιστημονική ανακάλυψη. Τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ του λογικού και του παράλογου, παίζει ο Πήτερ, ένας εκκεντρικός φοιτητής.

Μαζί θα αναζητήσουν επιστημονικές απαντήσεις στα όνειρα της Μ. Η αλήθεια γίνεται αυτό που πραγματικά είναι, υποκειμενική, και τα όνειρα μετατρέπονται από απλή ανακατάταξη πληροφοριών από το θαυμαστό εγκεφαλικό νεύρο, τον Ιππόκαμπο, σε έμπνευση για την επίλυση του πιο σύγχρονου επιστημονικού γρίφου.

Όταν η μοναξιά γίνεται επιδημία, κι όταν η καθημερινότητα μας μετατρέπει σε δυσδιάστατους, εγωκεντρικούς, σχεδόν γραφικούς χαρακτήρες, ποιο όνειρο μπορεί να μας θεραπεύσει; Η αγάπη. Γιατί; Γιατί η αγάπη είναι η πιο δυνατή μαγεία, κι αυτό αποδεικνύεται επιστημονικά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης