Η άγνωστη ιστορία του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου

Η άγνωστη ιστορία του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου

Το βιβλίο του καθηγητή Σπύρου Στεργίου -Δρ της Ιστορίας της Τέχνης- θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η άγνωστη ιστορία του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου
Η αρχιτεκτονική και οι τοιχογραφίες του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου στον Αυλώνα Αττικής, δεν είναι γνωστές ούτε στους ερευνητές της χριστιανικής τέχνης ούτε στο ευρύ κοινό.

Το βιβλίο του καθηγητή Σπύρου Στεργίου -Δρ της Ιστορίας της Τέχνης- που θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αποτελεί μια πρώτη παρουσίαση του λιτού αυτού ναού και μια πρώτη προσπάθεια να αναδειχθεί η θέση του μεταξύ των μνημείων του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Το βιβλίο αποκαλύπτει πως το ίδιο το κτίσμα με την εξωτερική του όψη και τον εσωτερικό του διάκοσμο, συνιστά μια ιστορική μαρτυρία.

Κλείσιμο
Αφενός φέρνει στη μνήμη μας μια λησμονημένη, μέσα στο χρόνο εποχή αίγλης και αρχοντιάς, όχι πολύ μακρινή, αλλά πάντως διαφορετική από τη σημερινή.

Αφετέρου, μας δείχνει πως εξελίχθηκε η εκκλησιαστική τέχνη στη νεότερη Ελλάδα, παράλληλα με τις γενικότερες εξελίξεις στην κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική ζωή του τόπου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης