Χασαπόπουλος - Πιτταράς παρουσιάζουν το βιβλίο της Α. Πανοπούλου

Χασαπόπουλος - Πιτταράς παρουσιάζουν το βιβλίο της Α. Πανοπούλου

Στο βιβλίο αυτό αναλύεται ένα διατροφικό σύστημα το οποίο πρωτοτυπεί σε ουσιώδη ζητήματα, κι αυτό γιατί: αποδέχεται τις βουλιμικές κρίσεις, απαξιώνει τις στερητικές δίαιτες ως μακροπρόθεσμα αναποτελεσματικές, προτείνει ως βάση τον συνδυασμό μεσογειακής και μακροβιοτικής διατροφής

Χασαπόπουλος - Πιτταράς παρουσιάζουν το βιβλίο της Α. Πανοπούλου
Με ένα διαφορετικό ρόλο, αυτό του παρουσιαστή ενός βιβλίου, θα βρεθούν τη Δευτέρα, 24/11, δύο πολιτικοί συντάκτες, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Γιάννης Πιτταράς, παρουσιάζοντας το βιβλίο «Εγώ και η ανάγκη μου για τροφή» της Αλίκης Πανοπούλου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναλύει ένα διατροφικό σύστημα, ενώ ο υπότιτλος είναι ενδεικτικός του περιεχομένου, «μετά τις στερητικές δίαιτες».  Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Ιανός.   
   
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου παρουσιάζεται το περιεχόμενό του ως εξής:
 
Στο βιβλίο αυτό αναλύεται ένα διατροφικό σύστημα το οποίο πρωτοτυπεί σε ουσιώδη ζητήματα, κι αυτό γιατί: αποδέχεται τις βουλιμικές κρίσεις, απαξιώνει τις στερητικές δίαιτες ως μακροπρόθεσμα αναποτελεσματικές, προτείνει ως βάση τον συνδυασμό μεσογειακής και μακροβιοτικής διατροφής, εισάγει τέσσερις χαρακτηρότυπους παχυσαρκίας, αναφέρει περιπτώσεις θεραπευομένων, αλλά και όρια, κανόνες, δεδομένα, ενώ παράλληλα μιλά λεπτομερώς για τα τέσσερα στάδια αδυνατίσματος.

Επίσης μας υπενθυμίζει πόσο συνδεδεμένες με την τροφή μας ως ανάγκη είναι η απόλαυση, η συνείδηση και η αγάπη.

Εν κατακλείδι, αν το λίπος παραπέμπει σε αυτό που μας λείπει, τότε το βιβλίο της Αλίκης Πανοπούλου απευθύνεται όχι μόνο σε άτομα με πρόβλημα βάρους, αλλά σε όλους τελικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης