Γιώργος Βιδάλης: Ο γητευτής των δικαστηρίων με την καλλιτεχνική φλέβα

Γιώργος Βιδάλης: Ο γητευτής των δικαστηρίων με την καλλιτεχνική φλέβα

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από ειδικούς κριτικούς της Τέχνης ως εμπνευσμένα, μοναδικά, με ιδιαίτερη ματιά

Γιώργος Βιδάλης: Ο γητευτής των δικαστηρίων με την καλλιτεχνική φλέβα
Σεμνός. Λιγομίλητος. Εσωστρεφής. Με μάτια γεμάτα μυστήριο που συχνά ταξιδεύουν και οραματίζονται εικόνες της ζωής, που ο ίδιος προσπαθεί να τους δώσει μορφή και υπόσταση.

Αν τον ρωτήσεις τι σημαίνει για εκείνον Τέχνη θα σου πει λιτά και περιεκτικά επιστρατεύοντας τον Edgar Degas: «Η Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά εκείνο που κάνεις τους άλλους να δουν». Γεννήθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ζωγραφική, το σχέδιο, την καλλιτεχνία.

Συχνά απομονώνεται, διαβάζει, δημιουργεί, κάνει σχέδια και οραματίζεται τον εαυτό του μεγάλο εικαστικό. Είναι το μικρό του οχυρό συναισθημάτων η Τέχνη και ο ίδιος ανθίζει μέσα από την ενασχόλησή του με αυτή.

Κλείσιμο
Διακρίθηκε για το καλλιτεχνικό του ταλέντο από μικρή ηλικία, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο ζωγραφικής για το έργο του «Ειρήνη». Συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, αποσπώντας άριστες κριτικές.


Στην Ιταλία βρήκα την ουσία της Τέχνης


Η Ιταλία θα είναι το σημείο αναφοράς του, όταν μεγαλώνοντας, θα βρεθεί εκεί για να σπουδάσει Νομικά και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Αριστούχος ως φοιτητής, με ιδιαίτερη αγάπη στη Νομική επιστήμη, διακρίνεται για το ταλέντο του στον ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό χώρο. Η ζωή στην Ιταλία του πνεύματος, των Τεχνών και των Γραμμάτων, δρα καταλυτικά αφού βρίσκει τα καλλιτεχνικά του πατήματα, όπως λέει χαρακτηριστικά και αποφασίζει ότι ανήκει σε αυτήν την ευρεία οικογένεια των καλλιτεχνών. Επιστρέφοντας από τη Ιταλία, ξεκινά το ταξίδι του στις δικαστικές αίθουσες με μία σεμνή παρουσία αλλά αποτελεσματική και δυναμική και τον ίδιο να καταφέρνει να ξεχωρίζει.

Με φυσική ευγένεια, ακαταμάχητο χαμόγελο και όραμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει να ξαναδημιουργεί σε επίπεδο καλλιτεχνικό. Ασχολείται τόσο με το γραμμικό όσο και το ελεύθερο σχέδιο και παρακολουθώντας μεγάλους κλασσικούς και συγχρόνους ζωγράφους βρήκε διέξοδο και σε άλλες μορφές τέχνης (πειραματισμός με νέους και πρωτότυπους τρόπους ζωγραφικής και απεικόνισης, τρισδιάστατη ζωγραφική σε καμβά, ψηφιακή αποτύπωση έργων ζωγραφικής και σχεδίων του με σύγχρονες μεθόδους, μεταλλικές κατασκευές σε Plexiglas).

Η τρισδιάστατη Τέχνη και τα... ανθρωπάκια Lordies


Ο Γιώργος Βιδάλης είναι o εμπνευστής και δημιουργός των «Lordies». Πρόκειται για μικρά τρισδιάστατα χειροποίητα ανθρωπάκια που συμβολίζουν το άτομο και τα συναισθήματα του, τα οποία εντάσσει αρμονικά στα έργα του. Συνδυάζοντας τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την αρχιτεκτονική με μοναδικό τρόπο. Επίσης, είναι εμπνευστής των «Μορφών» τρισδιάστατες γραμμικές απεικονίσεις ανθρώπινων μορφών, κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά επάνω σε καμβά.

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από ειδικούς κριτικούς της Τέχνης ως εμπνευσμένα, μοναδικά, με ιδιαίτερη ματιά.

Όμως και σίγουρα αποτελούν απόρροια έντονων συναισθημάτων και εικόνων ενός πνεύματος ελεύθερου με σπάνια παιδεία.

Εικόνες, αξίες, εμπνεύσεις που γίνανε Τέχνη.

Με σημείο αναφοράς για το Γιώργο Βιδάλη όχι μόνο την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειάς του στο ταξίδι αυτό που ο ίδιος ξεκίνησε με βασικό του όπλο την ανάγκη να δραπετεύσει σε ένα κόσμο διαφορετικό και να αποτυπώσει το ρεαλισμό μέσα από μία ρομαντική προσέγγιση.

Καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική του εξέλιξη έπαιξε η χώρα στη οποία βρέθηκε για σπουδές στη Νομική επιστήμη αλλά τον ενίσχυσε με καλλιτεχνικά εφόδια σημαντικά και καθοριστικά για την περαιτέρω εξέλιξή του και ως άνθρωπο αλλά κυρίως ως καλλιτέχνη.

Αυτήν την περίοδο και παρά τις υποχρεώσεις του στις δικαστικές αίθουσες, ο ίδιος υπογράφει μία πάρα πολύ σημαντική και ολοκληρωμένη σειρά έργων του.

H αποδοχή από κοινό και κριτικούς είναι ιδιαίτερα ένθερμη και ο ίδιος ως φαίνεται έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με τα έργα που υπογράφει.

Το όνομά του αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη αξία στο χρηματιστήριο της Τέχνης και ήδη αποτελεί σημείο συζήτησης στους καλλιτεχνικούς κύκλους που έχουν γοητευθεί από την ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά του που την χαρακτηρίζει αν μη τι άλλο η μοναδικότητα.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερο και ταλαντούχο καλλιτέχνη που με την σπάνια οπτική του πέτυχε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και σε κάθε περίπτωση σύγχρονο αποτυπώνοντας συναισθήματα στα έργα του ανεκτίμητης αξίας.

Έργα του διατίθενται από την Art GalleryΤzimas (Κηφισιά - Κολοκοτρώνη 9 & Γλυφάδα Γρηγορίου Λαμπράκη 28)
Τηλ:210 80 19 059.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης