Ο «Ορλάντο» του Δημήτρη Ντάσιου και του Βαγγέλη Κύρη στην Γκαλερί Ευριπίδη

Ο «Ορλάντο» του Δημήτρη Ντάσιου και του Βαγγέλη Κύρη στην Γκαλερί Ευριπίδη

Ένα ταξίδι στην ιστορία της μόδας - Εγκαίνια την Τρίτη 2 Μαίου στις 8 το βράδυ

Ο «Ορλάντο» του Δημήτρη Ντάσιου και του Βαγγέλη Κύρη στην Γκαλερί Ευριπίδη
             Εγκαινιάζεται την Τρίτη 2 Μαΐου, στις 20:00, στην Evripides Art Gallery, η έκθεση “Orlando” του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου και του φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, σε επιμέλεια Μάριου Teriade Ελευθεριάδη. 

           Πρόκειται για ένα ταξίδι της ύπαρξης στο ανθρώπινο φύλο, με έμπνευση το έργο της μοναδικής Βιρτζίνια Γούλφ. Οι δύο καλλιτέχνες της μόδας συναντιούνται ξανά και ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους στο ένδυμα, στα ταξίδια τους στον κόσμο και αναπολούν το χαμένο χρόνο ενώ ενώνονται με δύναμη για το μέλλον. 

Κλείσιμο
           Οι μεταμοντέρνοι νομάδες – γοητευτικοί αγωνιστές και μοναχικοί σύντροφοι στο «απόλυτο» ταξίδι – γίνονται πρωταγωνιστές ενός υπαρξιακού μύθου. Ο Δημήτρης Ντάσιος σκηνοθετεί αυτή την αέναη διαδρομή μέσα από τις δημιουργίες του, απελευθερώνοντας μια πρωτόγνωρη ένταση συναισθημάτων. Τα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη δεν σταματούν, αλλά «προσθέτουν» χρόνο στον χρόνο - όπως στον «Ορλάντο» της Γούλφ, τα πρόσωπα βιώνουν το παιχνίδι της μεταμόρφωσης και της αδιάκοπης εξέλιξη. Είναι δηλαδή ένα ταξίδι στην ιστορία της μόδας και στις λαϊκές παραδόσεις που και οι δύο τόσο αγαπούν, παίζοντας με τις μνήμες και ανταλλάσσοντας τις εικόνες του μυαλού τους.

Εγκαίνια: Τρίτη 2 Μαΐου 2017,  8.00 μ.μ. 
Διάρκεια έκθεσης: 2 - 6 Μαΐου 2017

Evripides Art Gallery
Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73
τηλ: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr, info@evripides-art.gr
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη -Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 - 20.30
Τετάρτη- Σάββατο: 11.00 -16.30, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ. 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ντάσιος
           Ο Δημήτρης Ντάσιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, θέατρο και κλασικό τραγούδι. Έχει δουλέψει σαν ηθοποιός πλάι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο σχεδιασμό κοσμημάτων και αργότερα πέρασε στη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ. 
           Με έμπνευση τόσο από την Ελληνική παράδοση, όσο και από τους πολιτισμούς άλλων λαών, ο Δημήτρης Ντάσιος χρησιμοποιεί σε όλες του τις συλλογές αυθεντικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνει από τέχνες και παραδόσεις λαών που παρουσιάζουν κοινά υπόγεια ρεύματα και επιρροές. 
           Οι συλλογές του παρουσιάζονται σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας και βρίσκονται στους σημαντικότερους χώρους μόδας του κόσμου. Εκθέτει σε galleries και μουσεία παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης