Πωλήθηκε στο ποσό των 85.000 £ το έργο του Άγγελου!

Πωλήθηκε στο ποσό των 85.000 £ το έργο του Άγγελου!

Σε δημοπρασία του αμιγώς βρετανικού οίκου Bohams πωλήθηκε το έργο «Η γυναίκα με τα περιστέρια» 

Πωλήθηκε στο ποσό των 85.000 £ το έργο του Άγγελου!
Τιμή ρεκόρ πέτυχε το έργο "Η γυναίκα με τα περιστέρια " διαστάσεων 140 Χ 120  του εν ζωή  Έλληνα ζωγράφου, Άγγελου Παναγιώτου, κατά κόσμον (Angelos)  σε δημοπρασία των Greek sales  του αμιγώς βρετανικού οίκου Bohams, στην Μεγάλη Δευτέρα  το οποίο πωλήθηκε στο ποσό των 85.000 £ το premium ξεπερνάει τα 130.000 ευρώ . 

Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του

Ο Άγγελος γεννήθηκε στην Φαρκαδώνα Τρικάλων. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών με δάσκαλο των Γιώργο Μαυροϊδη. Συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας πολλαπλά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης και ειδικά στο Λούβρο, όπου μελέτησε τάσεις της δυτικής τέχνης. 

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική. 

Περίοδοι- σταθμοί στην καριέρα του θεωρούνται:
Κλείσιμο

"Τα Θρησκευτικά" (1983-1990), "Η Σινδόνη" (1995-1997),"Τα περιστέρια" 
(1990-2000), "Νεκρές Φύσεις" (1988-2002), "Μεταφυσικά Τοπία" (2000-2008), "Πανσέληνες Νύχτες" (2004-2006). 

Όσο για την φιλοσοφική διάσταση του έργου του, εκφράζει την ελπίδα να αγγίξει την αιωνιότητα, το σύμπαν και να μεταφέρει πανανθρώπινα μηνύματα.
«Θέλω η ζωγραφική μου να είναι ένα συναισθηματικό και πνευματικό καταφύγιο. Θέλω να είναι μια εικόνα γαλήνια, ειρηνική, ανοίγοντας ένα μονοπάτι προς την εσωτερική μας λύτρωση».

Η εκπρόσωπος του στη Νεα Υορκη Ειρήνη Βανταράκη δηλώνει ιδιαιτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα καθώς δικαιωνεται στις εκτιμήσεις της σχετικά με τον ζωγράφο και την καλλιτεχνική του αξία εφόσον ειναι απο τους Έλληνες ζωγραφους που εχουν δημιουργήσει μεγάλο ρεύμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αριθμεί αρκετα σημαντικες ιδιωτικές συλλογές .

Σημειωτέον ότι ο oίκος Bonhams ιδρύθηκε το 1793 και είναι ο μεγαλύτερος ιστορικός οίκος δημοπρασιών της Βρετανίας.
Με δύο αίθουσες στο Λονδίνο μία στη New Bond Street και μία στο Knightsbridge- και έντεκα αίθουσες σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας ο οίκος υπερέχει των ανταγωνιστών του διαθέτοντας αίθουσες δημοπρασιών στην Ελβετία, στο Μονακό, στη Γερμανία και την Αυστραλία.
Τα ακριβότερα έργα που έχουν πωληθεί σε Greek Sale του Βonhams είναι ένα έργο του Φασιανού και ένα του Μόραλη, το καθένα στην τιμή των 750.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης