Ουκρανή φωτογράφος που επιβίωσε από το Τσερνόμπιλ επιστρέφει στο σπίτι της

Ουκρανή φωτογράφος που επιβίωσε από το Τσερνόμπιλ επιστρέφει στο σπίτι της

Η Ρούντιγια επισκέφθηκε μέρη όπου είχε βρεθεί με τους γονείς της όταν ήταν βρέφος, βγάζοντας φωτογραφίες του εαυτού της ανάμεσα στα ερείπια

Ουκρανή φωτογράφος που επιβίωσε από το Τσερνόμπιλ επιστρέφει στο σπίτι της
Η Αλίνα Ρούντιγια ήταν μόλις ενός έτους όταν η γονείς της εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πόλη Πριπιάτ, λόγω του τραγικού δυστυχήματος που έγινε το 1986 στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ.

Η 30χρονη σήμερα Αλίνα, που είναι φωτογράφος και ζει στο Βερολίνο, αποφάσισε το 2012 να επισκεφθεί το παλιό της σπίτι και σκοπεύει να επαναλάβει και φέτος αυτό το ταξίδι-προσκύνημα, στο πλαίσιο ενός project που σηματοδοτεί την συμπλήρωση 30 ετών από την τραγωδία.

Στην πρώτη φάση του project με τίτλο «Prypyat Mon Amour» η Ρούντιγια επισκέφθηκε μέρη όπου είχε βρεθεί με τους γονείς της όταν ήταν βρέφος, βγάζοντας φωτογραφίες του εαυτού της ανάμεσα στα ερείπια.

Κλείσιμο
«Φωτογραφήθηκα σε μέρη που είχαν κάποια σχέση με την οικογένειά μου: στο εγκαταλελειμμένο μας διαμέρισμα, στον δρόμο μπροστά στο σπίτι μας, στο ταχυδρομείο στο οποίο πήγαινε η μητέρα μου για να τηλεφωνήσει στην γιαγιά μου, καθώς τότε δεν είχαμε τηλέφωνο» δήλωσε η φωτογράφος στην Daily Mail.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης