Guardian: Μπορεί μία έκθεση γλυπτικής να δώσει ελπίδα στην Ελλάδα;

Guardian: Μπορεί μία έκθεση γλυπτικής να δώσει ελπίδα στην Ελλάδα;

Στο εκτενές αφιέρωμά του για την έκθεση που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Whitechapel Gallery του Λονδίνου, ο Guardian αναφέρει ότι οι διοργανωτές θέλουν να παρουσιάσουν μία διαφορετική όψη της Ελλάδας

Guardian: Μπορεί μία έκθεση γλυπτικής να δώσει ελπίδα στην Ελλάδα;
Νέα προοπτική σε μία πόλη που αγωνίζεται να αναδυθεί από τη σκιά της λιτότητας προσφέρει η έκθεση γλυπτικής Terrapolis στην ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Στο εκτενές αφιέρωμά του για την έκθεση που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Whitechapel Gallery του Λονδίνου, με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ο Guardian αναφέρει ότι οι διοργανωτές θέλουν να παρουσιάσουν μία διαφορετική όψη της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε να αντιστρέψουμε την αρνητική εικόνα που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Πρόκειται για ένα υποτιμητικό στερεότυπο. Εμείς λέμε: Η Αθήνα είναι ζωντανή, δυναμική και σημαντική όσο ποτέ άλλοτε», δήλωσε στην εφημερίδα η διευθύντρια της Whitechapel Gallery, Iwona Blazwick. 
Κλείσιμο

Η Blazwick, που είναι και επιμελήτρια της έκθεσης, φέρνει κοντά Αθηναίους καλλιτέχνες με ξένους γλύπτες παγκόσμιας φήμης, «στη σκιά των αρχαίων - και σύγχρονων - ερειπίων της ελληνικής πρωτεύουσας».

Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθεσία της έκθεσης στο κέντρο της Αθήνας, όπως η μη-κερδοσκοπική γκαλερί State of Concept αλλά και το artists studio 3137, δίπλα στην συνοικία των Εξαρχείων όπου πολλοί καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται. 

«Η συγκεκριμένη περιοχή αντανακλά την πρόσφατη αναγέννηση της σύγχρονης τέχνης της Αθήνας», επισημαίνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τρία χρόνια πριν μία τέτοια έκθεση δεν θα ήταν δυνατή. 

«Η λιτότητα είχε πλήξει τους Έλληνες καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είχαν εγκαταλείψει την Αθήνα για να βρεθούν σε πόλεις με πλούσια καλλιτεχνική σκηνή, όπως το Βερολίνο», αναφέρει ο Guardian και εξηγεί ότι πλέον οι καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

«Η τέχνη προσφέρει ερεθίσματα στη συλλογική μας συνείδηση. Μπορεί να μας βοηθήσει να χαράξουμε μία νέα πορεία», είπε στην εφημερίδα ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ιδρυτής της οργάνωσης ΝΕΟΝ που συμμετείχε στη διοργάνωση της έκθεσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης