Ιδιωτική συλλογή με κεραμικά γλυπτά του Πικάσο βγαίνει στο «σφυρί»

Ιδιωτική συλλογή με κεραμικά γλυπτά του Πικάσο βγαίνει στο «σφυρί»

Καθένα από τα κομμάτια κοστολογείται από 2.000 έως 30.000 λίρες

Ιδιωτική συλλογή με κεραμικά γλυπτά του Πικάσο βγαίνει στο «σφυρί»
Την πώληση μιας ιδιωτικής συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2013, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's του Λονδίνου.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου, αυτά τα γεμάτα χαρακτήρα πιάτα, μπολ και βάζα που μεταμορφώθηκαν από τον Πικάσο σε κουκουβάγιες, κατσίκες, άντρες, γυναίκες, ταύρους και ψάρια και φτιάχτηκαν στο φημισμένο εργαστήριο κεραμικής Μαντούρα, αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση του πειραματισμού του καλλιτέχνη με το συγκεκριμένο είδος τέχνης. Καθένα από τα κομμάτια κοστολογείται από 2.000 έως 30.000 λίρες.
 

Τα κεραμικά μια από τις αρχαιότερες καλλιτεχνικές εκφράσεις, παράγονταν στην περιοχή από την εποχή των Ρωμαίων και ο καλλιτέχνης, ήθελε να ταυτιστεί με την μακρά ιστορία καλλιτεχνών που δούλεψαν σε αυτό το μέρος.

Τα χρόνια που πέρασε ο καλλιτέχνης στην περιοχή Vallauris ήταν σύμφωνα με τους βιογράφους του τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του και αυτό επιδίδει μια έξτρα αξία στα έργα που πρόκειται να πωληθούν.

Κλείσιμο

Στην περιοχή άλλωστε γεννήθηκε ο γιός του Κλόντ, που έκανε με την σύντροφο του Φρανσουά Ζιλό. Το όνομα του γιού του, ανήκει στον Αγιο Κλοντ, προστάτη της κεραμικής τέχνης κάτι που δείχνει πόσο ο Πικάσο αγαπούσε την κεραμική.

Επίσης στην Μαντούρα, ο Πικάσο γνώρισε την τελευταία του γυναίκα και μούσα του, την Ζακλίν Ρόκ, που έμεινε μαζί του πάνω από 20 χρόνια, ως το τέλος της ζωής του.

Μαζί με την μεγάλη συλλογή κεραμικών, η δημοπρασία περιλαμβάνει και πολλά σχέδια (σε τιράζ) του Πικάσο, του Χουάν Μιρό και του Αντι Γουόρχολ που ανήκουν στον συλλέκτη-μυστήριο.

 Η δημοπρασία του Οίκου συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη έκθεση κεραμικών «Picasso ceramics: Jacqueline's gift to Barcelona», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Πικασό στη Βαρκελώνη, τα εκθέματα της οποίας δωρίστηκαν στο μουσείο από τη σύζυγο του Πικάσο, Ζακλίν.Η δημοπρασία θα λάβει χώρα την ίδια μέρα με την πολύ σημαντική Old Master, Modern and Contemporary Prints με σχέδια προηγούμενων αιώνων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης