Η μυθική βίλα του Ιόλα ανοίγει ξανά για το κοινό

Η μυθική βίλα του Ιόλα ανοίγει ξανά για το κοινό

Το μυθικό σπίτι-βίλα στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξει ξανά για το κοινό με αφορμή την έκδοσή της βιογραφίας «Αλεξάνδρος Ιόλας: Η ζωή μου».

Η μυθική βίλα του Ιόλα ανοίγει ξανά για το κοινό
Έχουν κιόλας περάσει εικοσιπέντε χρόνια από τότε που έφυγε ο μεγάλος συλλέκτης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας. Η ελληνική πολιτεία ποτέ δεν τον τίμησε και το κάποτε παλάτι του, μαζί με έργα τέχνης αμύθητης αξίας, βεβηλώθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Το μυθικό σπίτι-βίλα στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξει ξανά για το κοινό μετά την πρόσκληση του βιογράφου του διάσημου συλλέκτη, Νίκου Σταθούλη στο σπίτι της οδού Δημοκρατίας 6, με αφορμή την έκδοσή της βιογραφίας «Αλεξάνδρος Ιόλας: Η ζωή μου».

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας «για να σπάσει η γκίνια, επειδή εκεί μέσα έχει φωλιάσει η κατάρα. Ο χρόνος και οι προσπάθειες των ανθρώπων έχουν βεβηλώσει αυτό το σπίτι. Να σκεφτείς ότι ακόμα και πριν από 25 μέρες μπήκαν και έκλεψαν όλα τα πορτοπαράθυρα που ήταν σιδερένια. Πλέον είναι ένα κρανίο ξεδοντιασμένο. Και το χειρότερο; Πήραν για παλιοσίδερα ακόμα και ένα ιστορικό έργο του Τάκη, το “Σινιάλο” του 1953, το οποίο έχει τεσσεράμισι μέτρα ύψος και πρέπει να ζυγίζει πάνω από ένα τόνο».
Κλείσιμο

«Για ένα βράδυ στο χώρο θα λειτουργήσει η έκθεση “Destroy Alexander Iolas” που θα φιλοξενεί όλα τα δημοσιεύματα της εποχής του διασυρμού του (1983-87) και πρωτότυπες άγνωστες φωτογραφίες από τη ζωή του. Θα σας έχουμε όμως και μια μουσική έκπληξη με γνωστή καλλιτέχνιδα η οποία θα τραγουδήσει το αγαπημένο τραγούδι του Ιόλα, τον “Αλήτη” της Βίκυς Μοσχολιού», τόνισε ο κ. Σταθούλης.

Η έκθεση και το πάρτι για το βιβλίο πάνω στην ζωή του Ιόλα θα γίνει την Τρίτη στις 13 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης