Δημοπρασία ελληνικών και ρωσικών εικόνων

Δημοπρασία ελληνικών και ρωσικών εικόνων

Στις 15 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό, με τιμές από 6.000 έως 50.000 ευρώ

Δημοπρασία ελληνικών και ρωσικών εικόνων
Πολύτιμες εικόνες των οποίων η αξία ξεπερνά τις 800.000 ευρώ θα δημοπρατηθούν στις 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Η δημοπρασία, η τρίτη του είδους που πραγματοποιείται στην Κύπρο, περιλαμβάνει 120 εικόνες, οι οποίες ζωγραφίστηκαν σε Ελλάδα, Ρωσία, Βαλκάνια και Λίβανο, προέρχονται από ευρωπαϊκές και αμερικάνικες συλλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες συλλέκτες από τη Ρωσία αλλά και το Λίβανο ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» τα έργα τέχνης.

Κλείσιμο
Η πλειονότητα των εικόνων είναι ζωγραφισμένες σε ξύλο αλλά συνοδεύονται από σπάνια ξυλόγλυπτα και εικόνες που είναι ζωγραφισμένες σε γυαλί ή σμάλτο. Οι τιμές κυμαίνονται από 6000 ευρώ μέχρι 50.000 ευρώ.

Πέρα από τις εικόνες, η δημοπρασία μια συλλογή από αντικείμενα που σχετίζονται με τον Τσάρο Αλέξανδρο ΙΙ. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια μικρογραφία του Τσάρου Αλεξάνδρου ΙΙ καθώς και μια χρυσή σφραγίδα του με τον δικέφαλο αετό, σύμβολο της Ορθόδοξης Τσαρικής Ρωσίας.

Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται επίσης 38 έργα ελληνικής και κυπριακής τέχνης, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από μια Αθηναϊκή συλλογή.

Χαρακτηριστικό της συλλογής είναι ότι αποτελείται από έργα νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών. Έτσι οι συλλέκτες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν έργα από νέους δημιουργούς και που προσφέρουν μεγαλύτερες επενδυτικές προοπτικές.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης