Φεστιβάλ κουκλοθέατρου στον πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη

Φεστιβάλ κουκλοθέατρου στον πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη

Oι  παραστάσεις είναι βιωματικές και διαδραστικές, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα μαγικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μουσική, με το θέατρο, την παντομίμα, με τον χορό, πάντοτε με χιούμορ και ανατροπές

Φεστιβάλ κουκλοθέατρου στον πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη
Μερικοί από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας  θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 17 και 18 Μαρτίου στον πολιτιστικό πολυχώρο Γαλαξία.

Η ομάδα ΟΥΠΣ, το κουκλοθέατρο ΧΑΡΧΟΥΤ, οι ομάδες Αλαλούθ, Αντάμα και Baruti, αλλά και το θέατρο Σκιών Namaste συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις, που κινητοποιούν τη φαντασία και το συναίσθημα των παιδιών με όχημα τη δυναμική που κρύβουν τα παραμύθια.

Οι  παραστάσεις είναι βιωματικές και διαδραστικές, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα μαγικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μουσική, με το θέατρο, την παντομίμα, με τον χορό, πάντοτε με χιούμορ, ρυθμό και ανατροπές που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον τους και ξεδιπλώνουν τον αυθορμητισμό τους. Παράλληλα , όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας, στα οποία τα παιδιά εξελίσσουν την σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, φτιάχνοντας τις δικές τους κούκλες.

Κλείσιμο
«Σας περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά σε μια  γιορτή για τις κούκλες, τους κουκλοπαίκτες, τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Η  21η Μαρτίου, με αφορμή την οποία πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, αλλά  και Παγκόσμια  Ημέρα κατά του Ρατσισμού, Ημέρα για το Σύνδρομο Down και Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, να γιορτάσουμε τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα και τη χαρά της ζωής», σημειώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:  210 9310408 και  2132025922 & 924 και στο www.culturens.org

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης