Στο «σφυρί» ο σπάνιος πίνακας του Πικάσο που «κρύβει» την ερωμένη του

Στο «σφυρί» ο σπάνιος πίνακας του Πικάσο που «κρύβει» την ερωμένη του

Η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ - Η ιστορική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου

Στο «σφυρί» ο σπάνιος πίνακας του Πικάσο που «κρύβει» την ερωμένη του
Ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, αλλά σε αυτόν κρύβεται αυτή που θα γίνει ερωμένη του, η Ντόρα Μάαρ, θα τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να πωληθεί σε αστρονομικό ποσό.

Ο ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο "Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)" το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και την "Guernica", η οποία περιγράφει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τους ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Η αξία του πίνακα, που έχει διαστάσεις 55 x 46 εκατοστά, εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ). Ο πίνακας θα βγεί στο σφυρί με έργα ιμπρεσιονιστικής, σουρεαλιστικής και μοντέρνας τέχνης στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρώ. Οι απότομες κυβιστικές γωνίες, το βαθύ ανάγλυφο χρώμα και τα μαύρα περιγράμματα προσδίδουν στον πίνακα μία άμεση οπτική επίδραση-εμφατική εκτέλεση και τολμηρή παλέτα γεμάτη συναισθηματικό φορτίο. 

Πρόκειται για έναν πίνακα με μεγάλη ψυχολογική ένταση που αποτυπώνει το αποκορύφωμα μίας ταραχώδους και εξαιρετικά φορτισμένης χρονιάς στη ζωή του μεγάλου ζωγράφου.

Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.

"Είναι ένα έργο ζωγραφικής απίστευτα σημαντικής αξίας, φιλοτεχνήθηκε σε μια σημαντική περίοδο της καριέρας του Πικάσο, το 1937, τη χρονιά της 'Guernica'", δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, διευθυντής στο τμήμα ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του Sotheby's.

 

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης