Κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο βρήκαν οι ερευνητές

Κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο βρήκαν οι ερευνητές

Μια νέα τεχνική σάρωσης χρησιμοποίησαν ερευνητές στην Πινακοθήκη του Οντάριο – Πίσω από διάσημο πίνακα της μπλε περιόδου, υπάρχει ένα δεύτερο έργο – Ο καμβάς μάλλον ανήκει σε μαθητευόμενο του Πικάσο 

Κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο βρήκαν οι ερευνητές
Το μυστήριο του κρυμμένου έργου πίσω από το διάσημο πίνακα του Πικάσο «La Misereuse Accroupie» έλυσαν ερευνητές της Πινακοθήκης του Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά, χρησιμοποιώντας μια νέα, σύγχρονη μέθοδο σάρωσης με ακτίνες xray. 

Πίσω από τη διάσημη ελαιογραφία της μπλε περιόδου, με μια γυναίκα που έχει τυλιχθεί με μια κουβέρτα και γέρνει το κεφάλι της προς μία πλευρά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα τοπίο της Βαρκελώνης, που αποδίδουν μάλλον σε μαθητευόμενο του Ισπανού ζωγράφου. 

Ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα το 1902, κατά τη διάρκεια της μπλε περιόδου. «Η τεχνολογία μας επέτρεψε να μπούμε στο μυαλό του καλλιτέχνη, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τη δημιουργική προσέγγιση του Πικάσο και το πώς ξεκίνησε να δημιουργεί τα έργα του», είπε ερευνητής. 

Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον επιμελητή Κένεθ Μπρουμέλ, υπήρχαν πολλά σημάδια ότι ο καμβάς είχε επαναχρησιμοποιηθεί. Η νέα μέθοδος είναι μη παρεμβατική. «Βοηθάει να χρονολογήσουμε το έργο και να προσδιορίσουμε πού δημιουργήθηκε» δήλωσε στο BBC News. 

Ο νέος τρόπος σάρωσης έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς δεν παρεμβαίνει στα έργα, είναι φθηνότερος σε σχέση με τους σαρωτές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, ενώ η συσκευή είναι φορητή. Ως εκ τούτου, είναι αρκετά προσιτή για μία πινακοθήκη. Οι δημιουργοί της συσκευής θεωρούν ότι η χρήση της θα βοηθήσει να αποκρυπτογραφηθεί η δουλειά πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και να μας αποκαλύψει τα μυστικά τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης