Ο «Συλλέκτης», ένα άγριο «κατηγορώ» στην εξουσία!

Ο «Συλλέκτης», ένα άγριο «κατηγορώ» στην εξουσία!

Σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι, με τον Γιώργο Παπαπαύλου και την Πολυξένη Μυλωνά. 
''Όλοι  είναι κλεισμένοι μέσα σ' ένα γαμημένο κελάρι και κανείς δεν βοηθάει κανέναν.'', είναι η φράση στον «Συλλέκτη» που τα λέει όλα. 

 Ο «Συλλέκτης», ένα άγριο  «κατηγορώ»  στην εξουσία!
«Δεν θέλω το έργο μου να ληφθεί ως θρίλερ και να ανασκοπηθεί στις στήλες των εγκλημάτων», είχε πει για τον «Συλλέκτη»  του ο Τζον Φόουλς. Ένα μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1963, και μισό και πλέον αιώνα μετά, θεωρείται επίκαιρο όσο ποτέ.
Η θεατρική μορφή, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ,  στον Πολυχώρο Vault, ζωντανεύει το ατμοσφαιρικό δημιούργημα του Άγγλου συγγραφέα.

Κλείσιμο
Η πρωταγωνίστρια του «Συλλέκτη» Πολυξένη Μυλωνά

«Συλλέκτης σήμερα, μπορεί να είναι μια χώρα, ένας πολιτικός, οικονομικός, οικονομικός, ακόμα και πολιτιστικός οργανισμός. Η εξουσία εκστασιάζεται από την πιθανότητα υποδούλωσης των θυμάτων της, πόσο δε μάλλον, όταν οι παθογένειες και οι παθολογίες της είναι μεγάλες», λέει η πρωταγωνίστρια  της παράστασης Πολυξένη Μυλωνά.

Στο έργο, ο νεαρός Φρέντερικ, -τον υποδύεται ο ταλαντούχος Γιώργος Παπαπαύλου- ταπεινής καταγωγής, έχει ερωτευτεί τη Μιράντα- εξαίσια η Πολυξένη Μυλωνά- μια πλούσια κοπέλα, φοιτήτρια της Καλών Τεχνών. Συλλέκτης πεταλούδων, μοναχικός, ανασφαλής και κάπως αντικοινωνικός καθώς είναι, ο μόνος τρόπος που βρίσκει για να την προσεγγίσει, να την γνωρίσει και να την έχει στη ζωή του είναι αυτός της απαγωγής και φυλάκισής της. Με την οικονομική άνεση που του δίνει το μεγάλο χρηματικό ποσό που κερδίζει στο Λόττο, νοικιάζει μία απομονωμένη βίλα μακριά από το Λονδίνο της οποίας το κελάρι διαμορφώνει ειδικά στο δωμάτιο που θα κρατήσει τη Μιράντα για περίπου ένα μήνα. Σε αυτό το διάστημα οι δύο νέοι θα ζήσουν την ίδια κατάσταση (της απαγωγής και του εγκλεισμού) από μία εντελώς διαφορετική οπτική. Ο Φρέντερικ έχει στήσει ένα σχέδιο αγάπης. Η Μιράντα είναι θύμα ενός σχεδίου απαγωγής. 

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης η Πολυξένη Μυλωνά, με πολύχρονη θητεία στο θέατρο, είναι παιδί του ΚΘΒΕ, όπου γνώρισε και τις πρώτες μεγάλες συγκινήσεις (Τσέχωφ, Ουάιλντερ, Ευριπίδης) και μετά οι πρώτες της συναντήσεις, μαθητεύοντας στη σκηνή με κλασικά έργα και ανατρεπτικούς σκηνοθέτες όπως οι  Μιχαηλίδης, Μαστοράκης, Χατζάκης, Πατεράκη, και πολλοί άλλοι, ανάμεσα τους και οι νέες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου…

Για τη Μιράντα, την ηρωίδα που υποδύεται, η Πολυξένη Μυλωνά λέει:
«Αυτό που ενώνει τη Μιράντα με την σημερινή Ελληνίδα, είναι η αιώνια φύση της γυναίκας που ονειρεύεται την αγάπη σε περιοχές που η κανονικότητά της δυστυχώς δεν θα ανακαλύψει ποτέ. Η Μιράντα δεν ερωτεύεται. Καθυποτάσσεται, κακοποιείται, φοβάται, πεθαίνει.» 



INFO
 Μετάφραση-Δραματουργική Επεξεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Ερμηνεύουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Πολυξένη Μυλωνά
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης 
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Δραματολόγος: Ναταλί Μηνιώτη 
Μουσική Επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη 
Βοηθός Σκηνογράφου: Ανθή Παρασκευά-Βελουδογιάννη
Παραγωγή: Red Moonlight Productions . 
VAULT: Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός (Σταθμός μετρό: Κεραμεικός), Τηλ: 213 0356472.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης