Όπερα: Ο «εξολοθρευτής άγγελος» σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη

Όπερα: Ο «εξολοθρευτής άγγελος» σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη

Η σεζόν 2017-18 της ΜΕΤ Opera , συνεχίζεται με μια σειρά από επιλεγμένες παραγωγές μέχρι και τον Απρίλιο 2018.

Όπερα: Ο «εξολοθρευτής άγγελος» σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη
Μετά τον «Εξολοθρευτή Άγγελο», την πρωτοποριακή όπερα του «Τhomas Adès» που συνεπήρε το κοινό με επαναλαμβανόμενες προβολές σε όλη την Ελλάδα, το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, υποδέχεται δυναμικά τη νέα χρονιά και παρουσιάζει στο φιλόμουσο κοινό του, τη νέα παραγωγή της «ΤΟΣΚΑ» του Giacomo Puccini, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 19.55, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη.

Ο Emmanuel Villaume διευθύνει μία νέα σκηνοθεσία της σπαρακτικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar. Το πολυαναμενόμενο ντουέτο της Sonya Yoncheva και του Vitorio Grigolo, έρχεται επιτέλους για να μας καθηλώσει με δυο μοναδικές ερμηνείες στους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσσι αντίστοιχα, με τον Željko Lučić να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια. 
Κλείσιμο


Πρόκειται για μια όπερα η οποία διαδραματίζεται στη Ρώμη περί το 1800 και περιλαμβάνει μοναδικές μελωδίες, έξυπνη πλοκή, δραματικές εναλλαγές συναισθημάτων σε όλη την διάρκεια του έργου και φυσικά ξεχωρίζει για τους τρεις μοναδικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η παγκόσμια πρεμιέρα της «ΤΟΣΚΑ» δόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1900 στο θέατρο Κοντσάντσι της Ρώμης. Οι συντελεστές της παράστασης και ο ίδιος ο Πουτσίνι γνώρισαν την αποθέωση από την πρώτη στιγμή, καθώς το έργο άγγιξε το ευρύ κοινό και έγινε μια από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. 

Δείτε την «Τόσκα» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω συνεργαζόμενες αίθουσες:

1. Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
2. Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)
3. Βόλος (Κινηματοθέατρο Αχίλλειον)
4. Πάτρα (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο  - Κυριακή 4/2/2017)
5. Αλεξανδρούπολη (Δημοτικό Θέατρο)
6. Χανιά (ΚΑΜ)
7. Άγιος Νικόλαος (Κινηματογράφος REX)
8. Zάκυνθος (Κινηματογράφος Φώσκολος)
9. Αγρίνιο (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο)
10. Καστοριά (Αμφιθέατρο ΤΕΙ)
11. Τρίκαλα (Δημοτικός Κινηματογράφος Μύλος)
12. Λεμεσός (Θέατρο Rialto )
13. Λάρνακα (Κ-CINEPLEX)
14. Λευκωσία (Κ-CINEPLEX)
15. Πάφος (Κ-CINEPLEX)

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος “The Met: Live in HD” από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η MYTILINEOS. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης