Η νέα ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα» κάνει πρεμιέρα στο Πλανητάριο

Η νέα ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα» κάνει πρεμιέρα στο Πλανητάριο

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η νέα ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα» κάνει πρεμιέρα στο Πλανητάριο
Μια νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το Μέλλον στο Διάστημα» αρχίζει να παρουσιάζει το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου.
 
Η παράσταση, που προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω, αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ξεκινώντας από μια ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα για το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης, όπως πότε θα κατασκευασθούν διαστημικές βάσεις στη Σελήνη και στον Άρη, πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον «κόκκινο» πλανήτη και αν η ανθρωπότητα θα καταφέρει ποτέ να ξεφύγει από τα στενά όρια του ηλιακού μας συστήματος για να κάνει διαστρικά ταξίδια.
 
Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου και θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.
 
Κλείσιμο
Την πρεμιέρα θα προλογίσει ο δρ Νίκος Σέργης, ερευνητής στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και συνεργάτης στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης