Με Φαραντούρη, Κορκολή θα κόψει ο Μίκης την κορδέλα του θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης» στα Χανιά

Με Φαραντούρη, Κορκολή θα κόψει ο Μίκης την κορδέλα του θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης» στα Χανιά

Το Παλιό Τελωνείο Χανίων, στο εξής θα ονομάζεται επίσημα «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης»

Με Φαραντούρη, Κορκολή θα κόψει ο Μίκης την κορδέλα του θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης» στα Χανιά
Τελετή κατά την οποία το Παλιό Τελωνείο Χανίων, θα ονομαστεί επίσημα «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 19:30. 

Την κορδέλα θα κόψει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή  της Μαρίας Φαραντούρη, του Στέφανου Κορκολή, της Σοφίας Μανουσάκη, της Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”, του μουσικού συνόλου “Vamos Ensemble” και της Ιωάννας Φόρτη, καθώς και του γκρουπ Κίτρινα Ποδήλατα.

Στην τελετή έχει προσκληθεί και θα  παρευρίσκεται επίσης ο γνωστός κινηματογραφιστής της ταινίας “Ζορμπάς”, Walter Lassaly.

Κλείσιμο
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε: «Υλοποιούμε με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη και δεσμευτική υπόσχεσή μας, που θα ενώνει τα Χανιά για πάντα με τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη. Δεν είναι μία υπόσχεση του σημερινού δημάρχου, αλλά όλων των Χανιωτών, όλων των Κρητικών, να εκφράσουν την πάνδημη επιθυμία ότι εδώ, από τον τόπο καταγωγής του Μίκη Θεοδωράκη θα αναδεικνύεται και θα προβάλλεται το έργο του εσαεί».

Βέβαια, παρότι ο χώρος του Παλιού Τελωνείου θα ονομαστεί “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης”  -με στόχο να αποτελέσει παράλληλα έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.-, δεν θα λειτουργεί ωστόσο ως θέατρο, καθώς όπως δήλωσε ο δήμαρχος: «Αυτός ο σκοπός δεν μπορεί να επιτελεστεί σήμερα, διότι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, που δεν έγινε επί των ημερών μας, αυτό δεν προβλεπόταν. Οι ελλείψεις έχουν καταγραφεί από τις Υπηρεσίες μας και η βούληση της δημοτικής αρχής είναι αυτές σύντομα να καλυφθούν, εντάσσοντάς το στο επόμενο διάστημα σε διεθνή διαγωνισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες».

Παρόλη την καθυστέρηση και την ελλειπή παράδοση του έργου, από πλευράς Δήμου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία για «κυνήγι μαγισσών»-όπως χαρακτηρίστηκε- ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν, καθώς το θέατρο έστω και τυπικά παραδόθηκε.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη, ενημέρωσε ότι η τελετή περιλαμβάνεται στο σύνολο των δράσεων για την Εβδομάδα Δημοκρατίας και τόνισε ότι «ας επικεντρωθούμε παρά τα όσα ακούγονται, σε αυτό το μεγάλο γεγονός για την πόλη μας και να αποδώσουμε στον Μίκη Θεοδωράκη αυτό που νομίζω ότι του χρωστάμε».

«Παρά τα προβλήματα που έχει ο χώρος, πιστεύω ότι η τελετή των εγκαινίων θα βοηθήσει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το Θέατρο. Είμαστε σε καλό δρόμο έτσι ώστε να επενδυθεί το πνευματικό κεφάλαιο «Μίκης Θεοδωράκης» στον τόπο του, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές και βοηθώντας να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες μέσω αυτού», είπε ο πρόεδρος από το Σύλλογο “Φίλων Μίκη Θεοδωράκη” Γιώργος Αγοραστάκης.

Επίσης την Κυριακή ο Μίκης πρόκειται να επισκεφτεί το πατρικό του στον Γαλατά, ενώ θα πραγματοποιηθεί μια μικρή μουσική εκδήλωαση, προς τιμή του.

Πηγή zarpanews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης