Απίστευτο: Έδωσαν 37,7 εκατ. δολάρια για ένα μπολ 1.000 ετών

Απίστευτο: Έδωσαν 37,7 εκατ. δολάρια για ένα μπολ 1.000 ετών

Η δημοπρασία του μπολ ξεκίνησε από τα 10,2 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκαν 20 λεπτά μέχρι να φτάσει στο ποσό ρεκόρ των 37,7 εκατ. δολαρίων

Απίστευτο: Έδωσαν 37,7 εκατ. δολάρια για ένα μπολ 1.000 ετών
Το πάθος των συλλεκτών για τα αρχαία αντικείμενα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η δημοπρασία ενός μπολ από την Κίνα «ηλικίας» 1.000 ετών από τη δυναστεία Σονγκ.

Ο αγνώστου ταυτότητας νέος ιδιοκτήτης του μπολ, ο οποίος υπέβαλε την προσφορά του τηλεφωνικά, έδωσε συνολικά 37,7 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Το μικρό αντικείμενο, που χρονολογήθηκε στην περιόδο 960-1127 μ.Χ., αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για να ξεπλένονται βούρτσες.

Κλείσιμο
Με τα 37,7 εκατομμύρια δολάρια το συγκεκριμένο αντικείμενο κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ για κινεζικό αντικείμενο που πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε ένα ποτήρι για κρασί της δυναστείας Μινγκ που το 2014 πουλήθηκε για 36,05 εκατ. δολάρια σε εκατομμυριούχο από τη Σανγκάη.

Η δημοπρασία του μπολ ξεκίνησε από τα 10,2 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκαν 20 λεπτά μέχρι να φτάσει στα 37,7 εκατ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας το εν λόγω μπολ, διαμέτρου 13 εκατοστών, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της τεχνοτροπίας της εποχής των Σονγκ ενώ αποτελεί το ένα από τα μόλις τέσσερα που βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης