Μέγαρο Μουσικής: Ο Αβιτάλ συναντά τον Αβιτάλ και η Jazz της Ανατολής το μαντολίνο

Μέγαρο Μουσικής: Ο Αβιτάλ συναντά τον Αβιτάλ και η Jazz της Ανατολής το μαντολίνο

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα

Μέγαρο Μουσικής: Ο Αβιτάλ συναντά τον Αβιτάλ και η Jazz της Ανατολής το μαντολίνο
Ο σούπερ σταρ του μαντολίνου και υποψήφιος για Γκράμι Αvi Avital [Άβι Αβιτάλ] και ο βραβευμένος κοντραμπασίστας Omer Avital [Όμερ Αβιτάλ], ένας από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες της γενιάς του, σε έναν συναρπαστικό διάλογο της jazz με τις μουσικές της Ανατολής!

Ο Άβι Αβιτάλ είναι ο πρώτος μαντολινίστας που προτείνεται για βραβείο Γκράμι στην κατηγορία της κλασικής μουσικής και επίσης ο πρώτος σολίστ του μαντολίνου που έχει υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Deutsche Grammophon.

Από τους πιο χαρισματικούς πρεσβευτές του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου διεθνώς, φημίζεται για «το εκρηκτικό ταλέντο» του (New York Times) και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς σύγχρονους δημιουργούς που έχουν γράψει πάνω από 90 συνθέσεις ειδικά γι’ αυτόν, μεταξύ των οποίων και 17 κοντσέρτα, ενώ οι ηχογραφήσεις του έχουν αποσπάσει το βραβείο ECHO Klassik (2008, 2015). Έχει εμφανιστεί σε φημισμένα κέντρα συναυλιών (Wigmore Hall, Royal Albert Hall-Λονδίνο, Konzerthaus-Βιέννη, Tonhalle-Ζυρίχη, Philharmonie-Παρίσι, Palau de la Música Catalana-Βαρκελώνη, Carnegie Hall-Νέα Υόρκη, κ.ά.) και σε μεγάλα φεστιβάλ (Salzburg, Tanglewood, Spoleto, Ravenna, Cheltenham, Verbier κ.λπ.). Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες και με μεγάλους μαέστρους όπως, μεταξύ άλλων, οι Mehta, Koopman, Nagano, καθώς και με διάσημους σολίστ από ποικίλους μουσικούς χώρους (Andreas Scholl, Juan Diego Flórez, Dawn Upshaw, Giora Feidman, Ray Chen, David Greilsammer, Mahan Esfahani, Richard Galliano, Ksenija Sidorova κ.ά.).

Κλείσιμο


Τον χαρακτήρισαν «έναν από τους πιο συναρπαστικούς μουσικούς της jazz τα τελευταία 20 χρόνια» (DownBeat) και «Ισραηλινό Charles Mingus». Ο Όμερ Αβιτάλ είναι ένας δεξιοτέχνης του κοντραμπάσου με κλασική παιδεία –που παίζει επίσης ούτι– και ταυτόχρονα ένας εντυπωσιακά εφευρετικός συνθέτης που, μαζί με άλλους ταλαντούχους συμπατριώτες του, κατάφερε να φέρει το Ισραήλ στο προσκήνιο της wolrd jazz μέσα από τον ιδιαίτερο, πολύ ατμοσφαιρικό του ήχο. Έναν ήχο που ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα των μουσικών ειδών και συνδυάζει ακούσματα της Μέσης Ανατολής με λεπτεπίλεπτες jazz μελωδίες της Δύσης και ενορχηστρώσεις σεφαραδίτικων συνθέσεων. 

Αvital meets Avital. Μια συναυλία με άρωμα μουσικής δωματίου αλλά και δυνατές δόσεις jazz στην Αίθουσα Banquet το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. από δύο καλλιτέχνες με κοινή μουσική κληρονομιά και –συμπτωματικά–  κοινό όνομα! Μια βραδιά που παντρεύει τις επιρροές της μαροκινής και βορειοαφρικανικής παράδοσης με το «κλασικό» στοιχείο και με τους ρυθμούς της Μεσογείου. 

Τον Avi και τον Omer Avital συντροφεύουν στο μουσικό ταξίδι τους στο Μέγαρο ο Yonathan Avishai [Γιονατάν Αβισάι] (πιάνο) και ο Itamar Doari [Ιταμάρ Ντοάρι] (κρουστά).
Η εμφάνισή τους στο Μέγαρο εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια και προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος). 

Τιμές εισιτηρίων

16 €  ● 25 €
10 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες 
210 72.82.333
www.megaron.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης