Προτάσεις για έξοδο στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο, εικαστικά

Προτάσεις για έξοδο στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο, εικαστικά

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα από Παρασκευή 22 έως Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Προτάσεις για έξοδο στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο, εικαστικά
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Στις 22-24 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις: παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «γιορτάζει» τις Ημέρες με δυο δράσεις: 10:00-12:00: Θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» με θέμα όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών υπό το πρίσμα της ενσωμάτωσης, απόρριψης και κοινωνικής συνοχής. 10.00-12:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα του 5ου αι. π.Χ.» για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44). Τηλ.: 213 214 4889. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Γαλλικού Θεάτρου στο θέατρο Οδού Κυκλάδων

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανανεώνει το σταθερό ετήσιο ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζει το Φεστιβάλ Γαλλικού Θεάτρου από 22 ως 30 Σεπτεμβρίου 2017, στο θέατρο Οδού Κυκλάδων, εγκαινιάζοντας έτσι και την συνεργασία του με τη Νέα Σκηνή - Λευτέρης Βογιατζής. Τρία έργα, χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα, επιλέχθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο: «Ποτέ μη λες ποτέ», του Alfred de Musset, «Η χρυσή άμαξα» του Prosper Mérimée και «CHATTERTOΝ» του Alfred de Vigny. Στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής (Κυκλάδων 11, Κυψέλη). Τηλ.: 210 8217877. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.
Κλείσιμο

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9

ΜΟΥΣΙΚΗ

Art Night Athens στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγεται στην πόλη, προσφέροντας τον υπέροχο κήπο του στην Πατησίων για μια μουσική περιπλάνηση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα. Πασίγνωστες μελωδίες του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό σε κινηματογραφικά τοπία που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Θα ακουστούν έργα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδρου, Astor Piazzola, Dmitri Shostakovich, και πολλών άλλων συνθετών από εμβληματικές σινεφίλ ταινίες. Στο πλαίσιο της δράσης Art Night Athens /Λευκές νύχτες Πολιτισμού των atenistas. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44). Τηλ.: Τηλ: 213214 4856/-4858/-4866/-4893. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Λυκείου

«Το Λύκειο στον χώρο και τον χρόνο» Περιήγηση για το ευρύ κοινό με θέμα τη ιστορία της ευρύτερης περιοχής ανατολικά της αρχαίας Αθήνας από τον 6ο αι. π.Χ, όταν ιδρύεται το Γυμνάσιο του Λυκείου ως την οθωνική περίοδο, όταν χωροθετούνται τα Ανάκτορα και διαμορφώνεται ο Βασιλικός Κήπος. Στον Αρχαιολογικό χώρο Λυκείου (Οδός Ρηγίλλης). Τηλ. 213 2139500, 210 3251744 (-120). Ώρα: 10:30. Είσοδος ελεύθερη.

Περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Κεραμεικού
«Κεραμεικός: Το κάλλιστον προάστειον μέσα στο χρόνο»
Θεματική περιήγηση στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου για το ευρύ κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Κεραμεικού (Ερμού 148). Τηλ.: 210 3463552 - 210 3450140. Ώρα: 10:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ομαδική εικαστική έκθεση για τους σκοπούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, που κλείνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργανώνει ένα ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, την ενημέρωση και την πρόληψη της νόσου που έχει χαρακτηριστεί ως η επιδημία του 21ου αιώνα. Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι και η έκθεση «ΘΥΜΑΜΑΙ», που συγκεντρώνει όχι μόνον τα έργα αλλά και τα συγκινητικά κείμενα 94 σημαντικών Ελλήνων εικαστικών. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Στον Φάρο του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364). Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτοψάλτη - Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την 'Αλκηστη Πρωτοψάλτη σε ένα πρόγραμμα που θα διευθύνει ο ίδιος και κατά τη διάρκεια του οποίου θα ακουστούν τα τραγούδια του, χρωματισμένα με την ερμηνεία της 'Αλκηστης Πρωτοψάλτη. Μαζί τους οι μουσικοί: Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρα, νυκτά, έγχορδα). Στο Ηρώδειο (Δ. Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15-70 ευρώ.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Εκδηλώσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

«Από το εργοστάσιο φωταερίου στην Τεχνόπολη». 12:15. Ξενάγηση με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου και την αξιοποίησή του ως «πόλις» πολιτισμού. Σημείο εκκίνησης Νέο Υδαταέριο-Industrial Gas Museum Shop. Απαραίτητες οι κρατήσεις.
«Τεχνόπολη: Μια Πόλη των Τεχνών». 11:00. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και στα θεατρικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας από 4-7 ετών. Χώρος διεξαγωγής. Νέο Υδαταέριο-Παρατηρητήριο. Απαραίτητες οι κρατήσεις. Συνεχείς προβολές μεταξύ 10.00 - 17.00 στο χώρο προβολών στο κτίριο Νέο Υδαταέριο δύο παραγωγών. Η πρώτη προβολή αφορά σε μία ιστορική παρουσίαση της Τεχνόπολης, από το 1999 περίπου έως σήμερα, ενώ η δεύτερη σε μία παρουσίαση συνεντεύξεων ανθρώπων που έζησαν στο Γκάζι και θυμούνται την πόλη και τη γειτονιά τους την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Τηλ.: 213 0109325. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«'Αφτερλωβ» του Στέργιο Πάσχου στη Ριβιέρα

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Σκηνοθεσία & Σενάριο: Στέργιος Πάσχος. Πρωταγωνιστούν οι Ηρώ Μπέζου, Χάρης Φραγκούλης. Στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Τηλ.: 210 3844827. Ώρα: 22:40. Εισιτ.: 5-7 ευρώ.

«Julieta» του Πέδρο Αλμποδοβάρ στον Ορφέα
Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά -τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η 'Αντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη. Στον θερινό κινηματογράφο Ορφέα (Λ. Σαρωνίδας 60). Τηλ.: 22910 60077. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 6-7 ευρώ.

ΤΡΙΤΗ 26/9

ΘΕΑΤΡΟ

«Αμύντας» του Γ. Μόρμορη στο Ηρώδειο
Μια «ποιμενική κωμωδία» του 1745. Στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου θα παρουσιαστεί εκ νέου στο Ηρώδειο ο «Αμύντας», η τελευταία του παράσταση, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο πρόγραμμα ο σκηνοθέτης, ακαδημαϊκός και πανεπιστημιακός δάσκαλος σημείωνε: "Το 1745 τυπώνεται ανωνύμως στη Βενετία μια ελεύθερη μετάφραση στην τότε ομιλουμένη ελληνική της θρυλικής κωμωδίας του Τορκουάτο Τάσσο Aminta. Πριν από χρόνια είχα την τύχη να ανακαλύψω πως κάτω από την ανωνυμία κρυβόταν ο Επτανήσιος από τα Κύθηρα ιατροφιλόσοφος και ποιητής Γεώργιος Μόρμορης (1720-1790). [...] Το ελληνικό κείμενο ακτινοβολεί μια αίσθηση εφηβικής δροσιάς με γοητευτικό χιούμορ και συναρπαστική γλώσσα, ανάμειξη κοινής με ιδίωμα των Κυθήρων, ενώ δεν λείπουν λόγια ή ψευδολόγια στοιχεία. Η όλη σύνθεση της παράστασης επιδιώκει να "φέρει" κάτι από τη γεύση του ονείρου, που άλλοτε θα ρέπει προς έναν ευμενή εφιάλτη και άλλοτε θα εκτινάσσεται προς μια ποιητική φάρσα". Διασκευή κειμένου - Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος. Αναβίωση σκηνοθεσίας: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Παίζουν οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θανάσης Δήμου, Χρι-στιάννα Μαντζουράνη, Θωμάς Γκαγκάς, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μάριος Σαραντίδης. Στο Ηρώδειο (Δ. Αρεοπαγίτου). Τηλ.: 210 3272000. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-40 ευρώ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/9

ΘΕΑΤΡΟ

«Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη» στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Η Μαργαρίτα χωρίζει με το σύντροφό της μετά από χρόνια καυγάδων κι αποφασίζει να ζήσει μόνη της, βρίσκει δουλειά, χειραφετείται και μετακομίζει στο κέντρο. Στο διπλανό διαμέρισμα όμως την περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: ένας γκρινιάρης, εριστικός γείτονας που θέλει να τη διώξει και δεν είναι άλλος από τον πρώην της… Η παράσταση sold out της περσινής σεζόν, η ερωτική κωμωδία «Ένας Σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη», επανέρχεται. Κείμενο: Δ. Κουρούμπαλης. Σκηνοθεσία: So7 (Φρόσω Κορρού, Δ. Κουρούμπαλης). Με τη Μαρία Σολωμού και τον Δημήτρη Κουρούμπαλη. Στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια).
Τηλ: 210 7223010. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 13-16 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία των Νταλάρα-Μαχαιρίτσα για το Μαζί για το Παιδί στο Ηρώδειο

Δύο μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώνουν τις φωνές τους σε μια ξεχωριστή συναυλία για έναν και μόνο σκοπό, για τα 30.000 παιδιά που στηρίζει το Μαζί για το Παιδί. Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με εξαιρετικούς μουσικούς και τα καλύτερα τραγούδια τους. Μια σπάνια συνύπαρξη που παραπέμπει αυτόματα σε μια βραδιά γεμάτη με τα πιο κλασικά, αγαπημένα, ποιοτικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Στο Ηρώδειο (Δ. Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15-70 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 28/9

ΘΕΑΤΡΟ

«Mon Petit Prince» του Δημήτρη Μπογδάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αυτό το φθινόπωρο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, σε δραματουργική συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, αφηγούνται την πασίγνωστη ιστορία του παιδιού που δεν μεγαλώνει, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα. Μια παράσταση-πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ' επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ.: 210 4143310, 210 4143320. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-25 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατερίνα Πολέμη Quartet στο Νομισματικό Μουσείο

Ένα σχήμα βραζιλιάνικης, jazz και gypsy jazz μουσικής. Η Κατερίνα Πολέμη με το γνωστό ελληνοβραζιλιάνικο ταμπεραμέντο, τραγουδά, παίζει κιθάρα και δημιουργεί με το σχήμα της μια ατμόσφαιρα ζεστή, παιχνιδιάρικη, θεατρική και πανηγυρική. Παίζουν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Γιάννης Αγγελόπουλος (ντραμς). Στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον). Τηλ.: 210 3610067. Ώρα: 21:00.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης