Τα ρούχα...γίνονται έργα Τέχνης στην έκθεση «Wearable Digital Art»

Τα ρούχα...γίνονται έργα Τέχνης στην έκθεση «Wearable Digital Art»

Η κοινή έκθεση του Ellemoog και της Joy Koumentakou ενώνει την Τέχνη με τη μόδα, με ένα μοναδικό τρόπο

Τα ρούχα...γίνονται έργα Τέχνης στην έκθεση «Wearable Digital Art»
Μια πρωτότυπη έκθεση που ενώνει με αρμονικό τρόπο την τέχνη και την τεχνολογία άνοιξέ τις πύλες της στο κέντρο της Αθήνας. Η Art Gallery του ΦΟΥΑΡ φιλοξενεί για πρώτη φορά την κοινή έκθεση Ellemoog και της βραβευμένη σχεδιάστριας μόδας, Joy Koumentakou, σε μία έκθεση που τιτλοφορείται «Wearable Digital Art».
 
Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 9 Μαίου ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης, το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 24:00, θα πραγματοποιηθεί μία performance στο ΦΟΥΑΡ stage.
 
Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση εικαστικών έργων εμπνευσμένα από τις αναζητήσεις του μοντερνισμού (σύνθεση-χρώμα-φόρμα), όπως εκφράζεται στη ζωγραφική και στις πλαστικές τέχνες, η αποδόμησή τους σε πρωταρχικές δομές σε περιβάλλον υπολογιστή και η επανασύνδεσή τους μέσα από νέους στόχους.

Κλείσιμο
Τα πάντα υπάρχουν στο παρόν και ταυτόχρονα έξω από αυτό. Η καθαρά συμβολική χρήση του φωτός και η αποσπασματική εικονογραφία κατοπτρίζει μία υπερφυσική πραγματικότητα. Η χρήση βιντεοπροβολών επιτυγχάνει την απόσχιση-διαχωρισμό του υλικού από το ορατό και αναδεικνύεται σε κυρίαρχο ποιητικό μέσο έκφρασης- ως αίσθηση μιας μετατοπισμένης πραγματικότητας.

Joy Koumentakou: Η ποπ σχεδιάστρια που μεταδίδει τη χαρά

Η κοινή έκθεση του Ellemoog και της Joy Koumentakou σκοπό είχε να ενώσει την τέχνη με τη μόδα, με ένα μοναδικό πολυ-εμπειρικό τρόπο. Η Joy Koumentakou επιλέγει ρούχα της από τη βραβευμένη της συλλογή “Feelings”, πάνω στα οποία γίνεται βιντεοπροβολή ψηφιακών εικόνων που προέρχεται από το digital art project ELLEMOOG, με σκοπό να τους δώσει κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι μία έκφραση συναισθημάτων, όπου το ρούχο επαναπροσδιορίζεται ως αντικείμενο τέχνης και φορέας μιας νέας εικονικότητας.

Η Joy Koumentakou είναι fashion designer, αναγνωρισμένη με το βραβείο “Best Trendsetter” στο Athens Fashion Week, δύο συνεχείς χρονιές.

Οι σπουδές της στο marketing την οδήγησαν να ιδρύσει μία πετυχημένη διαφημιστική εταιρεία, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή να την κρατήσει μακριά από τη μεγάλη της αγάπη, τη μόδα. Μέσα σε 3 χρόνια από την ίδρυσή του δικού της fashion brand “madebyJK”, η Joy, κατέκλεισε την ελληνική αγορά με το pop ύφος της και κέρδισε τις εντυπώσεις στα catwalks, ενώ ξεκίνησε να παρουσιάζει με μεγάλη ανταπόκριση τις νέες της συλλογές και στο εξωτερικό.

Η επιτυχία της αυτή την οδήγησε στην ίδρυση μίας νέα πρωτοποριακής εταιρείας, fashion branding agency, με σκοπό να βοηθήσει νέους σχεδιαστές να πετύχουν κι εκείνοι το όραμά τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όραμα της Joy Koumentakou είναι να διαδώσει τη χαρά (joy) σε όλον τον κόσμο μέσα από πολύχρωμα prints, που ξυπνούν έντονα συναισθήματα και συνθέτουν κάθε φορά ένα χαρούμενο σκηνικό pop αισθητικής, που μετατρέπει ρούχα και αξεσουάρ σε κινητά έργα τέχνης.

Ο Dimitris Theodoropoulos δημιουργός του project ELLEMOOG, είναι εικαστικός καλλιτέχνης με προσανατολισμό τα visual environments, που περιλαμβάνουν εικαστικά στοιχεία της pop αισθητικής και παντρεύονται με ήχους electro αθωότητας & cinematic νεανικού αυθορμητισμού.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική παραγωγή,  τη σκηνογραφία και τη σκηνοθεσία, τον οδηγεί στα μονοπάτια του digital video installation.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σαν opening acts σε events καλλιτεχνών της διεθνούς avant-garde μουσικής σκηνής.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης, δεκάδες art gallery και club events.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης