Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Με την ευκαιρία της έκθεσης «documenta» που θα διοργανωθεί στο Μουσείο τον Απρίλιο

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
To Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συνοδεύόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, αρχιτέκτονα Γιώργο Παπαναστασίου, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί ένα μεγάλο μέρος από την έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta 14, που ξεκινά τον ερχόμενο Απρίλιο στην πρωτεύουσα, και το σύνθημα για την έναρξή της έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Η documenta  είναι μια διεθνής καλλιτεχνική έκθεση που διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1955 με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Άρνολντ Μπόντε. 

Φέτος και για πρώτη φορά βγαίνει εκτός Γερμανίας και συνδιοργανώνεται με την πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα με την Μπιενάλε της Βενετίας είναι μια από δυο μεγάλες εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη. 
Η έκθεση έχει τις ρίζες της στη μεταπολεμική Γερμανία. Κατά την διάρκεια της ναζιστικής Γερμανίας δεν υπήρχε η ελευθερία της τέχνης και η πρωτοπορία ήταν ουσιαστικά απαγορευμένη και στα κρυφά. 
Η πρώτη έκθεση το 1955 είχε τον σκοπό να παρουσιάσει την μέχρι τότε άγνωστη τέχνη στο κοινό, δεδομένο ότι στη Γερμανία οι εκθέσεις μοντέρνας τέχνης δεν ήταν κάτι συνηθισμένο εκείνη την εποχή. 
Κλείσιμο

Η έκθεση σημείωσε τεράστια επιτυχία, με συνέπεια ο Μπόντε μετά από 4 χρόνια να διοργανώσει μια έκθεση καθαρά νέας σύγχρονης τέχνης η οποία και έγινε θεσμός με αποτέλεσμα στις μέρες μας να διοργανώνεται ανά 5 χρόνια. 
Τα τριήμερα εγκαίνια της documenta 14, που τιτλοφορείται «Μαθαίνοντας από την Αθήνα» θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Απριλίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης