Αφιέρωμα στον Arvo Pärt

Αφιέρωμα στον Arvo Pärt

Μινιμαλιστής δημιουργός από τους σπουδαιότερους της εποχής μας, ο Παιρτ έχει συνθέσει πλήθος έργων θρησκευτικής αλλά και κοσμικής μουσικής που παίζονται συχνά σε συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο

Αφιέρωμα στον Arvo Pärt
Οι τριήμερες εκδηλώσεις του φετινού Αdagio, του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων 
του Μεγάρου για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα που αγαπήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό, κορυφώνονται τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, με το Αφιέρωμα στον Arvo Pär, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Μινιμαλιστής δημιουργός από τους σπουδαιότερους της εποχής μας, ο Εσθονός Παιρτ έχει συνθέσει πλήθος έργων θρησκευτικής αλλά και κοσμικής μουσικής που παίζονται συχνά σε συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Από την πλούσια εργογραφία του επιλέχθηκαν, για το πρόγραμμα της συναυλίας της Μεγάλης Δευτέρας στο Μέγαρο, οι συνθέσεις του «Mozart-Adagio», «Spiegel im Spiegel», «Summa», «My Heart ’s in the Highlands», «Fratres» και «Stabat Mater». Τα σολιστικά φωνητικά μέρη των έργων ερμηνεύουν η σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας. Μαζί τους, το Εrgon Ensemble. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Τσούχλος. Συμμετέχουν οι σολίστ: Κώστας Παναγιωτίδης και Μόρφω Παπαδημητρίου (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο) και Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο). Συμπράττει η οργανίστα Ελένη Κεβεντζίδου.   

Τα έργα «My Heart ’s in the Highlands» και «Stabat Mater» παρουσιάζονται με ελληνικούς υπέρτιτλους.  
Κλείσιμο

Τιμές εισιτηρίων
10 € (Ζώνη Β), 15 € (Ζώνη Α)
Ειδικές τιμές
4 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 € (Πολύτεκνοι, 65+)

Πληροφορίες
www.megaron.gr 
210 72 82 333
210 72 82 333
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης