Παρουσίαση των Σατιρικών Γυμνασμάτων του Κωστή Παλαμά

Παρουσίαση των Σατιρικών Γυμνασμάτων του Κωστή Παλαμά

Το Ίδρυμα Κωστή  Παλαμά παρουσιάζει σε νέα έκδοση τα Σατιρικά Γυμνάσματα του Κωστή Παλαμά σχολιασμένα από τον καθηγητή Μιχάλη Μερακλή, μια συλλογή θρυλική πια, αγέραστη από τον χρόνο (1908-1909/1912) και γι’ αυτό τόσο εξαιρετικά επίκαιρη

Παρουσίαση των Σατιρικών Γυμνασμάτων του Κωστή Παλαμά
Η έκδοση περιλαμβάνει  πλούσια εικονογράφηση από φωτογραφίες και σκίτσα της εποχής , τα οποία στην ουσία λειτουργούν ως εικαστικό σχόλιο των ποιημάτων.

Πρόκειται για ένα από τα «γονιμότερα και δυνατότερα» έργα του Παλαμά (Βάρναλης), το οποίο έχει «κάτι από τη βιβλική ευθυβολία των προφητών του Ισραήλ» (Χουρμούζιος) , ο λόγος εδώ «καίει και καθαρίζει» (Δημαράς) και ο πόνος και το πάθος για το καλύτερο «φλογίζουν τον στίχο του ποιητή» (Παναγιωτόπουλος).

Τα Σατιρικά  Γυμνάσματα μια συλλογή «κυκλικής έμπνευσης» που ανήκει στον «λυρισμό του εμείς» αποτελεί ένα έργο στο οποίο η τέχνη και ο λόγος βρίσκονται στην καλύτερή τους ώρα. Η έκδοση της συλλογής πραγματοποιήθηκε χάρις στην ευγενική χορηγία του επίτιμου μέλους της Δ.Ε του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά κ. Χρήστου Ζιώγα .

Κλείσιμο
Παρουσίαση έκδοσης  την Τετάρτη 29 Μαρτίου
Ώρα 12μμ
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής , Σταδίου 13 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης