«Homage to Andy Warhol»: Έργα του «Πάπα της pop art» στο κέντρο της Αθήνας

«Homage to Andy Warhol»: Έργα του «Πάπα της pop art» στο κέντρο της Αθήνας

Η έκθεση "Homage to Andy Warhol'' εγκαινιάζεται στο «Zonar's»

«Homage to Andy Warhol»: Έργα του «Πάπα της pop art» στο κέντρο της Αθήνας
Εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, η έκθεση "Homage to Andy Warhol'' στο Zonar's. Θα παρουσιαστούν έργα από τις συλλογές των Ευάγγελου Πιστιόλη και Νίκου Σταθούλη, υπογεγραμμένα και με αφιέρωση από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Πρόκειται για ένα εικαστικό αφιέρωμα στον «Παπά της Pop Art» που με την προκλητικά αντισυμβατική πρωτοπορία των έργων του συνδέθηκε αέναα με την σύγχρονη αμερικανική Ιστορία. Το 2017, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Ο Πάπας της Pop Art άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα του έργα, το 1952 έπειτα απο την προτροπή του Αλέξανδρου Ιολα. Στη gallery "HUGO" πραγματοποιήθηκε η πρώτη του έκθεση.
 
Κλείσιμο
Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του 50 επηρεασμένος απο τον υπερκαταναλωτισμό της εποχής δημιουργώντας πίνακες που αναπαριστούσαν κουτιά σούπας της εταιρίας Campbell ή μπουκάλια της Coca Colla.
 
Λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να φωτογραφίζει με τις θρυλικές Polaroid του, όλες τις μεγάλες προσωπικότητες της αμερικανικής ποπ κουλτούρας δημιουργώντας έργα συχνά ως μεταξοτυπίες.
 
Η καριέρα του εκτοξεύτηκε. Το εργοστάσιο-εργαστήριο έγινε σύντομα τόπος συνάντησης διασημοτήτων, καλλιτεχνών, φιλότεχνων καθώς και μελών τόσο της avant-garde όσο και της underground κοινότητας και στις τρεις τοποθεσίες που μεταφέρθηκε το διάστημα 1962-1984.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2017. Επιμέλεια : Μάξιμος Στεργίου
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης